fbpx

ExtraLenzen

ExtraLenzen

Soms is ooglaseren niet mogelijk. Of wil je liever niet laseren. Dan kunnen ExtraLenzen een intelligent alternatief zijn. Deze voorzetlenzen zijn een veel toegepaste en pijnloze methode om jouw oogafwijking te corrigeren. Het is een perfecte oplossing, omdat ExtraLenzen unieke technische eigenschappen hebben. Ze zijn in staat extreme sterkte- en cilinderafwijkingen te corrigeren. ExtraLenzen zijn ook mogelijk bij een dun hoornvlies. In tegenstelling tot ooglaseren verandert er niets aan de anatomie van jouw ogen. Bij de ExtraLens-implantatie plaatst de oogarts een kunstlens vóór de natuurlijke ooglens. Een soort contactlens ín jouw oog in plaats van óp je oog. Vooral geschikt voor hogere min- en plus-sterktes, extreme afwijkingen, cilinder, droge ogen of dun hoornvlies.

Belangrijk om te weten over Extralenzen:

  • Het is een perfect alternatief voor ooglaseren
  • Het is mogelijk bij hogere oogterkteafwijkingen van -23,5 tot +17 en cilindersterkte tot -6.
  • Het is een pijnloze behandeling met een zeer snel herstel
  • Mogelijk voor leeftijden tussen 18 en 50 jaar
  • De resultaten zijn extreem goed voorspelbaar
  • De anatomie van het oog blijft hetzelfde
  • Het is een omkeerbaar proces, de lens kan makkelijk verwijderd worden
  • Het is mogelijk bij een dun hoornvlies of een vormafwijking van het hoornvlies

De behandeling

De geavanceerde ExtraLens wordt in jouw achterste oogkamer geplaatst. Achter de iris en voor de natuurlijke ooglens. Na de implantatie is de flinterdunne voorlens niet zichtbaar voor anderen. Eenmaal geïmplanteerd, kan de ExtraLens levenslang blijven zitten. Maar ook zonder problemen verwijderd of vervangen worden, mocht je op latere leeftijd van je leesbril af willen.

1. Verdoving: verdoving van je ogen door oogdruppels.

2. Voorbereiding: de oogarts maakt een minuscule opening in het hoornvlies.

3. Plaatsen kunstlens: de ExtraLens wordt door het sneetje de oogkamer ingeschoven en op de juiste plaats gepositioneerd.

4. Herstel: opening geneest vanzelf.

Flexibele voorzetlenzen

Extralenzen zijn gemaakt van elastisch materiaal waardoor ze lekker flexibel zijn. Het is makkelijk om de lens ‘opgevouwen’ in jouw oog in te brengen. Er is slechts een miniscule opening nodig. Sneller herstel door minimale schade.

Herstel bij ExtraLenzen

Het herstel van de ExtraLens-behandeling is snel en pijnloos. De opening geneest zelf en jouw zicht is vrijwel direct helder. ExtraLenzen hebben bijna geen herstelperiode. Je kunt zeer snel scherp zien zonder naklachten. Er is slechts een minuscule opening nodig, wat het herstel van ExtraLenzen snel en pijnloos maakt. Meestal kun je na 2 dagen alweer aan het werk. Het zichtresultaat is extreem goed te voorspellen. Jouw zicht is 1 tot 6 dagen na de behandeling al bijna maximaal. In het algemeen zijn tijd, rust, leefregels en oogmedicatie de beste helers. De nazorg duurt zolang je voor controles langs moet komen. Tot zeker 3 maanden na je behandeling kun je voor controles terecht bij de kliniek in midden Nederland. Controles zijn een belangrijk onderdeel van de nazorg na een lensimplantatie. We voeren deze uit om het herstel van jouw ogen in de gaten te houden en eventuele complicaties tijdig op te sporen.

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.