fbpx

ReLex SMILE-ooglaserbehandeling

ReLex SMILE-ooglaserbehandeling

Dit is de meest innovatieve methode en de meest oogvriendelijke ooglasertechniek ooit. De ReLEx SMILE-behandeling is een kleine stap naar bril- of contactlensvrijheid. Het is uiterst comfortabel, want jouw oog wordt minimaal belast. Jouw oog herstelt comfortabel en snel en jouw zicht is na enkele dagen helder.

Belangrijke zaken

 • Het is een dieptebehandeling
 • Is mogelijk bij sterktes tussen -2 en -12
 • De maximale sterktes zijn niet altijd mogelijk
 • Is niet mogelijk bij plus-sterkte
 • Het hoornvlies blijft stevig en sterk
 • Het is geschikt bij drogere ogen.
 • Het is geschikt bij contactsporten en extreme beroepen
 • Het is geschikt voor leeftijden tussen 18 en 45 jaar
 • Het is comfortabeler te ondergaan dan IntraLasik
 • Er is minder kans op complicaties door kleinere incisie

Contra-indicaties

Heb je 1 van deze oogcondities dan is ReLEx SMILE niet de juiste behandeling voor jou.

 • Jouw oogsterkte is lager dan -2 of hoger dan -12.
 • Jouw hoornvlies te dun is.
 • De cilinder is hoog.
 • Jouw pupil is te groot.
 • Je hebt litteken op het hoornvlies

Maak je geen zorgen wanneer ReLEx SMILE niet de juiste behandeling is voor jou. Er zijn volop alternatieven. Natuurlijk dien je eerst het vooronderzoek te ondergaan om een compleet beeld te krijgen van jouw oogsituatie. Alleen dan kan je samen met de oogarts bepalen voor welke behandeling je geschikt bent.

De behandeling

De plaats van actie is het hoornvlies aan de voorkant van jouw oog. Er is 30 seconde nodig om het lentikel los te laseren. Het lentikel is een schijfachtig stukje weefsel, dat door weg te nemen de juiste correctie aan de oogbol geeft. Via een minuscule opening wordt het overbodige weefsel weggehaald.

1. Verdoving: je krijgt een verdoving met oogdruppels.

2. Laseren: de laser creëert het lentikel en miniscule opening in het hoornvlies.

3. Verwijderen: de oogarts verwijdert het lentikel via de opening. Je zicht is na enkele dagen scherp.

Het herstel

Voor een goed herstel na je ooglaserbehandeling is het belangrijk dat je voldoende rust neemt, naar de controle komt en je oogmedicatie gebruikt. Na het vooronderzoek ontvang je het medicatieschema dat bij jouw ooglaserbehandeling hoort. In het algemeen schrijft het schema verdovende oogdruppels, ontstekingsremmende medicijnen, antibiotica en traanvervangende druppels voor.

ReLEx SMILE heeft een comfortabel en snel herstel. Tijdens de eerste 4 weken kan er sprake zijn van een schommelend zicht. Vermijd de eerste week zware inspanning, Vermijd 2 weken fysieke contact- en balsporten en draag 2 weken geen oogmake-up.

Controles zijn een belangrijk onderdeel van het nazorgtraject bij een ooglaserbehandeling. Hierbij houden de oogartsen in Nederland het herstel van je hoornvlies na de behandeling in de gaten. Zo kunnen eventuele complicaties tijdig opsporen worden.

Napijn en zichtherstel

Iedere ooglaserbehandeling heeft een eigen herstelproces. Afhankelijk van de gebruikte techniek en de mate van beschadiging aan het hoornvlies zijn de eerste dagen meer of minder gevoelig.

Leefregels en algemene adviezen

Normale dagelijkse bezigheden mogen, indien mogelijk, de dag na behandeling weer worden opgepakt. Vermijd de eerste week zware inspanningen. Wees voorzichtig met contact- en balsporten. Het advies is 2 tot 4 weken geen fysiek contact en balsporten, afhankelijk van je ooglaserbehandeling. De gouden regel is tot 2 weken na je behandeling geen water in je ogen. Zorg dat de ogen in de eerste maand zo min mogelijk worden aangeraakt. Wrijf de eerste 4 weken niet in je ogen. Na de behandeling mag je na 2 weken weer oogmake-up dragen.

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.