fbpx

IntraLasik-Femtosecond-ooglaserbehandeling

IntraLasik-Femtosecond-ooglaserbehandeling

De comfortabele IntraLasik-techniek staat bekend als de flapbehandeling. Een innovatief stukje technologie waarmee jouw epitheel gespaard wordt. Dit buitenste laagje hoornvlies wordt niet verwijderd, maar opzij geflapt. Dit is minder pijnlijk voor jouw ogen en helpt jou dus in jouw herstelproces. Intralasik geeft zeer snel herstel van jouw zicht en je zult amper last hebben na de behandeling.

Belangrijke zaken

  • Bij een oogsterkte hoger dan -10 of +4,5
  • Bij contactsporten en extreme beroepen
  • Bij droge ogen
  • Te dun hoornvlies
  • Bij litteken op het hoornvlies

Contra-indicaties

Wanneer ben je niet geschikt voor IntraLasik-behandeling:

  • Bij een oogsterkte hoger dan -10 of +4,5
  • Bij contactsporten en extreme beroepen
  • Bij droge ogen
  • Te dun hoornvlies
  • Bij litteken op het hoornvlies

De behandeling

De IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling wordt door 2 verschillende lasers uitgevoerd. Door ultrasnelle lichtpulsen af te geven in het hoornvlies, ontstaan er kleine luchtbellen. Door deze luchtdruk raakt het hoornvlieslaagje aan 1 zijde los. Vervolgens kan de oogarts dit flapje omslaan, zodat de volgende laser het zicht kan corrigeren in het stroma. In deze onderliggende laag van het hoornvlies slijpt de laser in een paar seconden de oogbol in de juiste vorm. Hoe lang het precies duurt hangt af van jouw oogsterkte. Hoe hoger de sterkte is, hoe meer tijd de laser nodig heeft. Als laatste stap slaat de oogarts het hoornvliesflapje weer om op de juiste plaats, als een bladzijde in een boek.

1. Verdoving: je krijgt een verdoving met oogdruppels.

2. Voorbereiding: flapje maken met een laser. Duurt nog geen minuut.

3. Bereikbaar maken: omklappen van het flapje.

4. Laseren: laseren duurt max 30 seconden.

5. Herstel: terugklappen van het flapje.

Het herstel

Een groot voordeel van een IntraLasik-behandeling is het snelle herstel. Normale dagelijkse bezigheden mag je de dag na de behandeling alweer oppakken. De meeste mensen kunnen na ongeveer 2 dagen weer autorijden. Dit zal tijdens jouw eerste controle beoordeeld worden.

Voor een goed herstel na jouw ooglaserbehandeling is het belangrijk dat je voldoende rust neemt, naar de controles komt en de oogmedicatie gebruikt. Na het vooronderzoek ontvang je het medicatieschema dat bij jouw ooglaserbehandeling hoort. In het algemeen schrijft het schema verdovende oogdruppels, ontstekingsremmende medicijnen, antibiotica en traanvervangende druppels voor.

IntraLasik heeft een comfortabel en snel herstel. Tijdens de eerste 4 weken kan er sprake zijn van een schommelend zicht. Vermijd de eerste week zware inspanning, Vermijd 4 weken fysieke contact- en balsporten en draag 4 weken geen oogmake-up.

Controles zijn een belangrijk onderdeel van het nazorgtraject bij een ooglaserbehandeling. Hierbij houden de oogartsen in Nederland het herstel van je hoornvlies na de behandeling in de gaten. Zo kunnen eventuele complicaties tijdig opsporen worden.

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.