fbpx

IntraLasik-Femtosecond-ooglaserbehandeling

IntraLasik-Femtosecond-ooglaserbehandeling

De comfortabele IntraLasik-techniek staat bekend als de flapbehandeling. Het buitenste laagje hoornvlies wordt niet verwijderd, maar opzij ‘geflapt’, wat het een 100% mesvrije ooglaserbehandeling maakt. Zowel het maken van een flapje in het hoornvlies als het verwijderen van het benodigde hoornvliesweefsel gebeurt door een computergestuurde laser. Deze wordt bediend door de oogarts, wat het ooglaseren heel snel en efficient maakt. Het resultaat is een snelle, minder pijnlijke behandeling met een sneller herstel met minimaal ongemak.

Voordelen van een IntraLasik-Femtosecond-ooglaserbehandeling

  • Na deze ooglaserbehandeling is het zicht veel beter dan bij een methode waarbij een mes wordt gebruikt.
  • Dankzij het gebruik van een computergestuurde laser is er aanzienlijk minder risico’s op complicaties en infecties
  • Door het gebruik van de laser is het flapje 100% veiliger dan een mesje.
  • Doordat de laser zo accuraat is, kan het resultaat vooraf heel nauwkeurig worden ingeschat.
  • Met deze methode heeft de oogkliniek maar 2% aan herbehandelingen.
  • Met IntraLasik kunnen ook mensen met een hogere oogsterkte gelaserd worden.

De behandeling

Stap 1 – Gesprek oogarts

Zodra je in de Turkse oogkliniek bent aangekomen bespreken we met jou het verloop van de dag en heb je nog een gesprek met jouw oogarts om de laatste dingen te controleren. Vervolgens word je voorbereid op de behandeling.

Stap 2 – De voorbereiding

De oogarts verdooft jouw oog met oogdruppels zodat je niets van de ooglaserbehandeling merkt. Daarna wordt jouw oog gedesinfecteerd. Een ooglidspreider zorg ervoor dat jouw oog open blijft, het andere oog is afgedekt. Deze fase in de behandeling is de belangrijkste fase.

Stap 3 – Flapje laseren

De oogarts maakt het flapje in jouw hoornvlies middels de IntraLasik Femtosecond-methode. Het hoornvlies wordt daarvoor via een laser deels losgemaakt en aan de vastzittende zijde omgeslagen. Het hoornvliesweefsel is dan bereikbaar voor de laser.

Stap 4 – Het ooglaseren

In een volgend laserapparaat wordt exact de juiste hoeveelheid hoornvliesweefsel verwijderd zodat het de gewenste vorm krijgt. Hier voel je niets van. Gedurende het ooglaseren volgt een eyetracker elke beweging die jouw oog maakt. Is die beweging te groot, dan stopt de laser automatisch om pas verder te gaan als jouw oog weer rustig is.

Stap 5 – Hoornvlies sluiten

Nadat jouw oog gelaserd is, sluit de oogarts het hoornvlies door het flapje terug te plaatsen. Er zijn hierna verder geen hechtingen nodig. De oogarts druppelt jouw oog nog met antibiotica en ontstekingsremmers om het genezingsproces te versnellen.

Stap 6 – Controle

Na de ooglaserbehandeling kun je in de oogkliniek in een aparte kamer uitrusten. Voordat je terug naar het hotel gaat controleert de oogarts jouw ogen nog. Vervolgens maakt de hostess een afspraak met jou voor de nacontrole op de volgende dag. In de weken en maanden erna heb je nog meerdere nacontroles in Rotterdam.

Het herstel

Een groot voordeel van een IntraLasik-behandeling is het snelle herstel. Normale dagelijkse bezigheden mag je de dag na de behandeling alweer oppakken. De meeste mensen kunnen na ongeveer twee dagen weer autorijden. Dit zal tijdens jouw eerste controle beoordeeld worden.

Voor een goed herstel na jouw ooglaserbehandeling is het belangrijk dat je voldoende rust neemt, naar de controles komt en je oogmedicatie gebruikt. IntraLasik heeft een comfortabel en snel herstel. Tijdens de eerste vier weken kan er sprake zijn van een schommelend zicht. De eerste week moet je zware inspanning vermijden. Bovendien moet je vier weken fysieke contact- en balsporten vermijden en deze weken ook geen oogmake-up dragen.

De specialisten

ercument-bozkurt

dr. Ercument Bozkurt

Reviews

“Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos”

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bespaar tot 60% op je doktersrekening terwijl je geniet van de beste zorg en een heerlijke vakantie in Turkije. Tijdens het hele traject word je begeleid. Hoe klinkt dat?

Heb jij nog een zetje in de goede richting nodig? Download de gratis tips en ga gelijk aan de slag!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bespaar tot 60% op je doktersrekening terwijl je geniet van de beste zorg en een heerlijke vakantie in Turkije. Tijdens het hele traject word je begeleid. Hoe klinkt dat?

Heb jij nog een zetje in de goede richting nodig? Download de gratis tips en ga gelijk aan de slag!