fbpx

Lasek-ooglaserbehandeling

Lasek-ooglaserbehandeling

Heb je oogafwijkingen, doe je aan fysieke contactsport of risicovol contactwerk? Dan kan het zijn dat de Intralase Femtolasik behandeling voor jou niet geschikt is, maar de Lasek-ooglaserbehandeling wel. De Lasek-ooglaserbehandeling behoort tot de eerste generatie ooglasertechnieken en is uitermate geschikt als je een verhoogd risico hebt op oogletsel.

lasek

Belangrijke zaken

  • Geschikt bij oogsterktes tussen -8 en +4 (al zijn deze maximale sterktes niet altijd mogelijk)
  • Geschikt bij cilinderafwijking tot -4
  • Geschikt bij actieve levensstijl
  • Een pijnloze ingreep
  • Voor leeftijden tussen 18 en 45 jaar
  • Geschikt bij kleine hoornvliesbeschadigingen

Wanneer ben ik geschikt voor de Lasek-ooglaserbehandeling?

De Lasek-behandeling is een aanrader wanneer jouw ogen tegen een stootje moeten kunnen of andere ooglaserbehandelingen technisch niet mogelijk zijn. De Lasek-ooglaserbehandeling is meestal geschikt voor mensen met een dun hoornvlies, een lage sterkte, droge ogen of een verhoogd risico op oogletsel.

De behandeling

Zoals bij alle oppervlaktebehandelingen wordt eerst de toplaag van het hoornvlies verwijderd. Deze buitenlaag wordt losgeweekt met alcohol, om zo het onderliggende deel van het hoornvlies te bereiken. Hier vindt de sterktecorrectie plaats. De behandeling duurt ongeveer 20 seconden per oog. Als laatste wordt een bandagelens op jouw oog geplaatst. Deze lens werkt als een soort pleister en blijft zitten tot de eerste controle. Afhankelijk van jouw ogen vindt deze controle binnen 2 tot 4 dagen plaats. Het onderliggende epitheel geneest al binnen 3 tot 4 dagen.

1. Verdoving: je krijgt een verdoving met oogdruppels.

2. Voorbereiding: de toplaag van het hoornvlies wordt losgeweekt met alcohol en verwijderd.

3. Laseren: dit duurt ongeveer 20 seconden per oog.

4. Herstel: je krijgt een bandagelens ter bescherming.

De specialisten

ercument-bozkurt

dr. Ercument Bozkurt

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!