fbpx

Sedatie

Sedatie (Roesje)

Veel mensen zijn bang voor de tandarts. Vrijwel iedereen voelt iets van spanning bij het betreden van de tandartsstoel. Er zijn echter ook mensen die extreme angst voor de tandarts ervaren. Zij vermijden controle en gaan jaren niet naar de tandarts. Uiteindelijk worden pijn en ongemak zo groot dat het zo niet langer verder kan. Voor deze mensen kan behandeling onder een lichte narcose een uitkomst bieden.

sedatie

Een sedatie is een lichte vorm van narcose waarbij je wel bij bewustzijn blijft. Jouw zintuigen worden een tandje lager gezet zodat je niets voelt, en er niet helemaal bij bent. Het belangrijkste is dat het gevoel van angst helemaal verdwijnt. Voordat je het weet is de behandeling uitgevoerd en ben je weer volledig bij bewustzijn.

Veiligheid

Sedatie is veilig, maar hier dient wel zorgvuldig mee omgegaan te worden. Uit die zorgvuldigheid zijn er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Er is ook altijd een anesthesist aanwezig bij behandeling onder sedatie. Deze controleert of het goed met jou gaat wanneer je onder sedatie bent en zal ook tijdens de behandeling aanwezig zijn om jouw gezondheid te monitoren. De anesthesist heeft eerst een consult met jou en voert vooraf een aantal controles uit om vast te stellen of je in goede conditie bent. Na de behandeling verblijf je nog 1- 2 uur in de uitslaapkamer in de kliniek. Zo ben je goed wakker wanneer je de kliniek verlaat.

Onze specialisten

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!