Voorzetlenzen
Voorzetlenzen
Soms is ooglaseren niet mogelijk. Of wil je liever niet laseren. Dan kunnen voorzetlenzen een alternatief zijn voor jou. Voorzetlenzen zijn een veel toegepaste en pijnloze methode om jouw (heftige) sterkte- en cilinderafwijkingen te corrigeren. Voorzetlenzen worden vóór jouw eigen, natuurlijke ooglens geïmplanteerd. Jouw eigen ooglens wordt niet verwijderd en blijft in het oog aanwezig. Met een voorzetlens krijg je weer scherp zicht!
Lensimplantatie met een voorzetlens
Voorzetlenzen worden hoofdzakelijk gebruikt bij mensen tussen 20 en 45-50 jaar, die een hoge sterkte en/of hoge cilinderafwijking in het oog hebben. Tijdens het medisch vooronderzoek in Rotterdam wordt beoordeeld of je in aanmerking komt voor voorzetlenzen. De gespecialiseerde oogarts in Turkije kijkt of er ruimte in jouw oog is voor het plaatsen van de voorzetlens.
De behandeling
Een ingreep of operatie aan jouw ogen klinkt ingrijpend en het kan goed dat je dit als spannend ervaart. Een lesimplantatie is een relatief eenvoudige, kortdurende ingreep met een uiterst kleine kans op complicaties.
- De ogen worden plaatselijk verdoofd met speciale oogdruppels. Je voelt geen pijn en je knipperreflex verdwijnt.
- In de rand van jouw hoornvlies wordt door de oogarts een kleine incisie van ongeveer 2 millimeter gemaakt. Voor jouw natuurlijke ooglens wordt een voorzetlens geplaatst.
- Met uiterste precisie wordt de kunstlens ingebracht en op de juiste plaats in jouw oog gepositioneerd.
Nazorg lensimplantatie
Nazorg na een lensimplantatie is belangrijk voor een goed herstel. Daarom blijf je het eerste jaar na de ingreep onder controle van de oogarts in Nederland. De controlemomenten stellen de oogarts in staat de ontwikkelingen van je gezichtssterkte nauw te volgen.
Direct na de behandeling vindt al een eerste controle plaats om te zien of jouw ogen zich goed herstellen. De oogarts geeft jou indien nodig medicatie en oogdruppels mee die het herstel kunnen bevorderen.
De specialisten
dr. Ercument Bozkurt