fbpx

Voorzetlenzen

Voorzetlenzen

Soms is ooglaseren niet mogelijk. Of wil je liever niet laseren. Dan kunnen voorzetlenzen een alternatief zijn voor jou. Voorzetlenzen zijn een veel toegepaste en pijnloze methode om jouw (heftige) sterkte- en cilinderafwijkingen te corrigeren. Voorzetlenzen worden vóór jouw eigen, natuurlijke ooglens geïmplanteerd. Jouw eigen ooglens wordt niet verwijderd en blijft in het oog aanwezig. Met een voorzetlens krijg je weer scherp zicht!

ExtraLenzen

Lensimplantatie met een voorzetlens

Voorzetlenzen worden hoofdzakelijk gebruikt bij mensen tussen 20 en 45-50 jaar, die een hoge sterkte en/of hoge cilinderafwijking in het oog hebben. Tijdens het medisch vooronderzoek in Rotterdam wordt beoordeeld of je in aanmerking komt voor voorzetlenzen. De gespecialiseerde oogarts in Turkije kijkt of er ruimte in jouw oog is voor het plaatsen van de voorzetlens.

De behandeling

Een ingreep of operatie aan jouw ogen klinkt ingrijpend en het kan goed dat je dit als spannend ervaart. Een lesimplantatie is een relatief eenvoudige, kortdurende ingreep met een uiterst kleine kans op complicaties.

  • De ogen worden plaatselijk verdoofd met speciale oogdruppels. Je voelt geen pijn en je knipperreflex verdwijnt.
  • In de rand van jouw hoornvlies wordt door de oogarts een kleine incisie van ongeveer 2 millimeter gemaakt. Voor jouw natuurlijke ooglens wordt een voorzetlens geplaatst.
  • Met uiterste precisie wordt de kunstlens ingebracht en op de juiste plaats in jouw oog gepositioneerd.

Nazorg lensimplantatie

Nazorg na een lensimplantatie is belangrijk voor een goed herstel. Daarom blijf je het eerste jaar na de ingreep onder controle van de oogarts in Nederland. De controlemomenten stellen de oogarts in staat de ontwikkelingen van je gezichtssterkte nauw te volgen.

Direct na de behandeling vindt al een eerste controle plaats om te zien of jouw ogen zich goed herstellen. De oogarts geeft jou indien nodig medicatie en oogdruppels mee die het herstel kunnen bevorderen.

De specialisten

ercument-bozkurt

dr. Ercument Bozkurt

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!