fbpx

FUE haartransplantatie

FUE haartransplantatie

FUE staat voor Follicular Unit Extraction. FUE haartransplantatie is een methode waarbij de haarzakjes stuk voor stuk uit jouw haarkrans worden gehaald met een zeer kleine holle naald. Indien goed uitgevoerd zijn hierna geen littekens meer te zien.

Kwaliteit

De kwaliteit van de behandeling wordt door vele factoren bepaald:

  • Het haartransplantatie team, geleid door een cosmetische chirurg die eindverantwoordelijke is en zeer geconcentreerd alle incisies maakt.
  • Haartechnici die goed opgeleid moeten zijn en daarnaast een zware en nauwkeurige rol hebben in de uitvoering van de haartransplantatie. Zij zijn vele uren bezig met het uithalen en inbrengen van de implantaten en de nazorg.
  • De optimale keuze van instrumentarium. Zelfs het kleinste instrument speelt een grote rol in het uiteindelijke resultaat van de behandeling en daarna.

Een haartransplantatie is maatwerk en per situatie verschillend. Bij een haartransplantatie met FUE worden alle haarzakjes, oftewel grafts, stuk voor stuk met een holle naald uitgeboord. Deze holle naald heeft een diameter van 0,7 mm en maakt dus een groepje haarwortels per keer los om die er vervolgens uit te halen. Daarbij is de richting waarin de haarzakjes geboord en uitgehaald worden van belang voor de kwaliteit en overlevingskans van het te transplanteren implantaat. Een ervaren haartechnicus kan de exacte hoek bepalen met deze minutieuze extractie methode. Met een pincet haalt de haartechnicus het zakje uit de hoofdhuid. De grafts worden daarna in een speciale vloeistof gelegd waarin de haarwortels gezond bewaard blijven tot het moment van implanteren.

FUE Saffier

Saffier is een type boortje dat gebruikt wordt tijdens een haartransplantatie. De grootte van het Saffierboortje waar het nieuwe kanaal mee wordt geboord is afhankelijk van de grootte van de haarzakjes die geplaatst zullen worden. De cosmetische chirurg zal de multi grafts selecteren. Multi grafts zijn haarzakjes waar meerdere haartjes uit groeien en deze geven meer dikte en dichtheid. Het haartransplanatie team is zeer kundig en getraind om het hoogste haalbare aantal multi grafts uit het donor te verwijderen. Hoe meer haren zij kunnen verplaatsen hoe beter de dichtheid zal zijn.

FUE Saffier is geen haartransplantatie techniek maar het zegt iets over het type boormateriaal dat gebruikt wordt tijdens de haartransplantatie. Het succes van een haartransplantatie wordt uiteindelijk bepaald door de kundigheid van de cosmetische chirurg en zijn haartransplantatieteam. Door de jarenlange ervaring is hun expertise groot en zullen zij altijd op zoek gaan naar de haartransplantatie methode die het beste past bij jouw situatie. De FUE Saffier boortjes worden al sinds enkele jaren toegepast naast de normale FUE boortjes. De resultaten met het FUE saffier boortje overstijgen die van de gewone FUE boortje van staal. Met de FUE Saffier kunnen er meer grafst per cm2 worden geïmplanteerd en hierdoor herstelt jouw huid sneller. 

Onze klinieken in Izmir en Kusadasi blijven investeren in de FUE haartransplantatie methode door onder andere regelmatig verdiepende onderzoeken te doen. Zo bewaren zij de haarzakjes tussen het uithalen en het implanteren in een speciale vloeistof. Daarbij verrichten zij onderzoek naar betere houdbaarheid en voedingswaarde van deze vloeistof.

Is een FUE haartransplantatie iets voor mij?

De haarkliniek

Onze haarklinieken in Izmir en Kusadasi zijn volledig gespecialiseerd in dit vakgebied. In combinatie met de jarenlange ervaring, maakt het dat deze haarkliniek een vertrouwd adres is voor het oplossen van haaruitval problemen. Deze klinieken bieden jou ook meer de specialistische haartransplantatie behandelingen aan, zoals een wenkbrauw-, snor- en baardtransplantatie, alsook reconstructieve haartransplantaties.

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.