fbpx

Klikgebit

Klikgebit

In de loop der jaren kan het voorkomen dat jouw kunstgebit (prothese) niet meer goed aansluit op de huidige vorm en grootte van jouw kaak. Jouw kaak slinkt geleidelijk naarmate je een hogere leeftijd bereikt. Hierdoor biedt jouw prothese vaak geen ondersteuning meer bij het eten of praten. Een klikgebit biedt dan de oplossing, zodat je weer goed kunt eten en kauwen zonder problemen.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een prothese die wordt vastgeklikt op implantaten. Vandaar ook de naam klikgebit. Afhankelijk van de huidige vorm en grootte van jouw kaak wordt het klikgebit doorgaans gemonteerd op vier implantaten (all-on-4) of op zes implantaten (all-on-6).

De implantaten worden geplaatst door onze implantoloog onder verdoving/ roesje, zodat de behandeling pijnloos verloopt. Wanneer de implantaten zijn geplaatst en geheeld, zal de implantoloog jouw nieuwe prothese vastklikken op de eerder geplaatste implantaten. Zo weet je zeker dat jouw klikgebit op de juiste manier is aangebracht. Daarnaast heb je natuurlijk ook zelf de mogelijkheid om jouw klikgebit in en uit te nemen op elk gewenst moment van de dag.

Hoe werkt het?

Bij all-on-4 worden vier merkimplantaten in de onder- en/of bovenkaak vastgezet. Daarop komt een brug van kronen te rusten. Een vaste gebitsprothese die niet uitneembaar is. Omdat deze solide constructie zorgt voor veel stabiliteit in de botstructuur, benadert de all-on-4 zowel de functie als het uiterlijk van jouw eigen originele tanden het meest. Bovendien poetst all-on-4 alle nadelen van een kunstgebit of klikgebit meteen weg.

Voor alle leeftijden

De all-on-4-constructie is geschikt voor jong en oud. Leeftijd speelt geen rol bij het slagingspercentage. Van belang is de sterkte van het kaakbot. Tijdens het tandartsconsult wordt meteen duidelijk of jouw botstructuur geschikt is voor het plaatsen van de implantaten. Die worden namelijk geïmplanteerd op de plaatsen waar het kaakbot het sterkst is, waardoor minder implantaten nodig zijn. Hierdoor is in de meeste gevallen bottransplantatie niet nodig.

Alle voordelen van all-on-4 op een rij

 • Er zijn slechts vier implantaten nodig.
 • De protheses zitten vast en kunnen niet losraken of uit de mond vallen.
 • De natuurlijke uitstraling van jouw eigen, originele tanden.
 • Je kunt zonder enige beperking goed eten en drinken.
 • Je hebt geen gedoe meer met kleefpasta’s.
 • Je hebt geen last van pijn of ongemak zoals bij een kunstgebit.
 • Het is eenvoudig te reinigen.
 • Doordat de kaken minder slinken zal jouw gezicht minder invallen.

De behandeling in 5 stappen

 1. Tijdens het eerste tandartsconsult wordt eerst een röntgenfoto van het gebit gemaakt. Daarmee kunnen de tandarts en implantoloog bepalen of all-on-4 voor jou de ideale oplossing is. Wanneer dat inderdaad het geval is, maken we een afspraak om de vier implantaten te plaatsen.
 2. Deze behandeling wordt met een plaatselijke verdoving uitgevoerd en is dus pijnloos. 
 3. Hierna hebben de implantaten 3 tot 6 maanden nodig om aan het kaakbot te hechten.
 4. Vervolgens wordt in het laboratorium jouw gebitsprothese geheel op maat gemaakt, zodat die perfect aansluit bij het plaatsen.
 5. Tenslotte zet de tandarts de prothese vast met een schroefsysteem (deze methode heeft onze voorkeur, aangezien de prothese dan in een voorkomend geval eenvoudig kan worden vrijgemaakt om daarna weer opnieuw vast te zetten). En zo is uw stralende nieuwe gebit een feit en kunt u optimaal genieten van alle voordelen van all-on-4.

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!