fbpx

Vervanglens

Vervanglens

Ben je ouder dan 45 jaar en wil je van jouw bril of contactlenzen af? Met de vervanglenzen kun je levenslang alles haarscherp zien. Het is een vervanging voor de natuurlijke ooglens door een speciaal voor jou gemaakte implantlens. Het is een totaaloplossing, omdat het bijziendheid (-), verziendheid (+), ouderdomsverziendheid en een cilinderafwijking definitief oplossen. Er kan ook geen staar meer ontstaan.

ReplaceLenzen

Lensimplantatie met een vervanglens

Het vervangen van je eigen natuurlijke ooglens met een vervanglens wordt toegepast vanaf 45 jaar. Ouder worden maakt de ooglens stug, met leesproblemen tot gevolg. Naast het feit dat je na de ingreep geen lenzen of bril meer nodig heeft, is het plaatsen van een vervanglens een bewezen oplossing bij staar of cataract. Welke lens bij jou geïmplanteerd wordt, wordt bekeken en besproken tijdens een medisch vooronderzoek in Rotterdam. De oogarts kan een lens adviseren die past bij jouw werkzaamheden, hobby’s en wensen op het gebied van zien.

De behandeling

Eigen lens eruit, de vervangende implantlens erin. Zo simpel is de vervanglens implantatie. Een ingreep of operatie aan de ogen klinkt ingrijpend en kun je als spannend ervaren. Een lesimplantatie is een relatief eenvoudige, kortdurende ingreep met een uiterst kleine kans op complicaties.

  • De ogen worden plaatselijk verdoofd met speciale oogdruppels. Je voelt geen pijn en je knipperreflex verdwijnt.
  • In de rand van jouw hoornvlies wordt door de oogarts een kleine incisie van ongeveer 2 millimeter gemaakt. Jouw natuurlijke ooglens wordt verwijderd en de vervanglens wordt geplaatst.
  • Met uiterste precisie wordt de vervanglens ingebracht en op de juiste plaats in jouw oog gepositioneerd.

De voorzetlens implantatie is snel en vrijwel pijnloos. De ingreep duurt 10 tot 15 minuten per oog. Na een gewenningsperiode van ongeveer 3 tot 6 maanden kun je weer de vrijheid ervaren om zonder (lees)bril door het leven te gaan.

De specialisten

ercument-bozkurt

dr. Ercument Bozkurt

Reviews

“Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos”

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!