fbpx

Implantaten

Implantaten

Je kunt kiezen voor een implantaat wanneer je één of meerdere tanden of kiezen mist of als jouw kunstgebit loszit. Implantaten worden ook gebruikt bij het vastzetten van gebitsprotheses (het zogenaamde klikgebit). Een implantaat wordt door het kaakbot en het omliggende tandvlees geaccepteerd.

Wanneer kies je voor implantaten?

Implantaten kunnen in de volgende situaties de oplossing zijn:

  • Bij het verlies of dreigend verlies van één of meerdere tanden
  • Indien jouw tandarts adviseert dat jouw tand(en) of kies/ kiezen getrokken moeten worden
  • Bij problemen met jouw kunstgebit (loszitten, pijn bij het eten of moeilijk kunnen praten)
  • Als jouw prothese niet comfortabel aanvoelt in jouw mond

De behandeling

Consult: De implantoloog bespreekt jouw wensen en de mogelijkheden met jou en maakt een indicatie van jouw gezondheid.

Diagnose: Door middel van een scan krijgt de implantoloog een driedimsionaal beeld van het gebit en kan hij zien of een implantaat de beste oplossing voor jou. Hierbij wordt vooral gelet op de kwantiteit en kwaliteit van het aanwezige kaakbot. Als er onvoldoende bot aanwezig is, kan met een zogenoemde ‘botopbouw’ of ‘sinuslift’ nieuw bot aangebracht worden.

Plaatsen implantaat:

Onder een plaatselijke verdoving/ roesje wordt een implantaat geplaatst en voorzien van een tijdelijk afdekkapje (healingcap). Na 3 tot 4 dagen kom je terug voor een controle en zal de implantoloog het genezingsproces onderzoeken. Na 7 tot 10 dagen lossen de hechtingen op. Het verdere genezingsproces duurt ongeveer 12 tot 16 weken en is afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid bot en jouw medische situatie. Tijdens deze periode is het van belang om jouw gebit goed te reinigen. Je krijgt een tijdelijke prothese, zodat je niet met lege plekken in jouw mond rondloopt.

Je wordt uitgenodigd tijdens de consultdagen in Nederland, zodat daar het genezingsproces onderzocht kan worden en wij samen met jou de tweede reis naar Turkije in kunnen plannen voor het plaatsen van de definitieve kroon, brug of prothese. Dan kun jij weer genieten van een volle mond met tanden.

Onze specialisten

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.