fbpx

Implantaten

Implantaten

Je kunt kiezen voor een implantaat wanneer je één of meerdere tanden of kiezen mist of als jouw kunstgebit loszit. Implantaten worden ook gebruikt bij het vastzetten van gebitsprotheses (het zogenaamde klikgebit). Een implantaat wordt door het kaakbot en het omliggende tandvlees geaccepteerd.

Wanneer kies je voor implantaten?

Implantaten kunnen in de volgende situaties de oplossing zijn:

  • Bij het verlies of dreigend verlies van één of meerdere tanden
  • Indien jouw tandarts adviseert dat jouw tand(en) of kies/ kiezen getrokken moeten worden
  • Bij problemen met jouw kunstgebit (loszitten, pijn bij het eten of moeilijk kunnen praten)
  • Als jouw prothese niet comfortabel aanvoelt in jouw mond

Wat levert de behandeling jou op?

Een implantaat herstelt je kauwvermogen. Na het plaatsen van een tandheelkundig implantaat kun je, zonder problemen, weer alles eten en drinken. Een implantaat voorkomt dat jouw tanden wegzakken door een gebrek aan houvast en dat jouw kaak slinkt. Daardoor kun je ook in de toekomst nog implantaten laten plaatsen. Een implantaat herstelt je gebit, waardoor je weer voluit kunt lachen zonder schroom.

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

  1. Opstellen van een behandelplan en offerte: Op basis van de gestelde diagnose maakt de tandarts een behandelplan op maat voor jou. Daarbij ontvang je een offerte waarin de kosten van de behandeling zijn vermeld. Hierdoor kom je niet voor verassingen te staan.
  2. Pre-operatieve voorbereiding: De tandarts maakt de mondholte schoon en vrij van bacteriën. Een hygiënische omgeving is essentieel voor een succesvolle ingreep.
  3. De operatie: De operatie geschiedt onder plaatselijke verdoving en is volledig pijnloos. Wanneer jouw kaak niet tandeloos is, zal de tandarts eerst de tanden en kiezen verwijderen. Vervolgens plaatst de implantoloog met behulp van een speciaal chirurgisch instrument de implantaten in het kaakbot. De grootte en locatie van de implantaten wordt bepaald vóór de operatie. Na het plaatsen van het implantaat wordt een ‘healing cap’ op het implantaat geplaatst. Hierdoor blijft het implantaat tijdens de genezingsperiode vrij van bacteriën.
  4. De genezingsperiode: Na de operatie volgt een periode van 3 tot 6 maanden waarin jouw kaak moet genezen en de implantaten vastgroeien. Hoe lang deze periode zal zijn, is mede afhankelijk van jouw gezondheidstoestand en de kwaliteit van jouw kaakbot.
  5. Het plaatsen van de definitieve kroon: Na de genezingsperiode worden de definitieve kronen geplaatst op de implantaten. De tandarts controleert of de kroon voldoet aan al jouw wensen (comfort, functionaliteit, kleur en vorm). Als de kroon goed past, is hiermee het proces voltooid.

IM Medical Travel heeft een partnership met de tandkliniek in Izmir. Deze kliniek werkt met de meest geavanceerde apparatuur en techniek, met de beste materialen en merkimplantaten. De kliniek beschikt over een team met zeer ervaren tandartsen en implantologen. Niet voor niets realiseert de kliniek met het plaatsen van implantaten een slagingspercentage van 98,6% Op jouw implantaten krijg je (afhankelijk van het merk) 10 jaar tot levenslange garantie. Via IM Medical Travel kies je voor de hoogste kwaliteit tegen een zeer concurrerend behandeltarief.

Onze specialisten

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!