fbpx

TransPRK-ooglaserbehandeling

TransPRK-ooglaserbehandeling

De TransPRK-behandeling is een aanrader wanneer jouw ogen tegen een stootje moeten kunnen. Denk aan fysieke beroepen en contactsporten als boksen of rugby en je de kans loopt een forse klap tegen jouw oog te krijgen.

Belangrijke zaken

 • Het is een oppervlaktebehandeling
 • Bij oogsterktes tussen -8 tot +4
 • De oogarts raakt je oog niet aan (no-touch methode)
 • De maximale sterktes zijn niet altijd mogelijk
 • Bij een cilinderafwijking tot -4
 • Geschikt voor een actieve levensstijl, contactsporten en extreme beroepen
 • Het is een pijnloze ingreep
 • Herstel 3-5 dagen gevoelig tot pijnlijk
 • Geschikt voor leeftijden tussen 18 en 45 jaar
 • Wanneer je niet in aanmerking komt voor een ReLEx SMILE- of IntraLasik-behandeling.

De voordelen

 • Het is de meest comfortabele lasertechniek om te ondergaan
 • Het is 100% lasergestuurd
 • Het is mogelijk bij drogere ogen en dunner hoornvlies
 • Het is de op 1 na goedkoopste ooglaserbehandeling

De behandeling

Bij deze behandeling wordt eerst de bovenste laag van het hoornvlies, het epitheel, verwijderd met een laser. Zodra deze toplaag is verdampt, gaat de laser direct door met het daadwerkelijk corrigeren van jouw zicht in het stroma, het onderliggende deel van het hoornvlies. De gehele behandeling duurt nog geen 60 seconde. De exacte duur is afhankelijk van jouw sterkteafwijking. Als laatste wordt er een bandagelens op jouw oog geplaatst. Deze lens werkt als een soort pleister en blijft zitten tot de eerste controle. Afhankelijk van jouw ogen vindt deze controle binnen 2 dagen plaats. Het onderliggende epitheel geneest al binnen 3 tot 4 dagen.

1. Verdoving: je krijgt een verdoving met oogdruppels.

2. Laseren: het epitheel wordt weglaserd om het stroma te bereiken. Direct aansluitend hierop wordt de sterkteafwijking gelaserd. Het is klaar binnen 60 seconde.

3. Herstel: bandagelens ter bescherming.

Het herstel

Voor een goed herstel na jouw ooglaserbehandeling is het belangrijk dat je voldoende rust neemt, naar de controles komt en je oogmedicatie gebruikt. Na het vooronderzoek ontvang je het medicatieschema dat bij jouw ooglaserbehandeling hoort. In het algemeen schrijft het schema verdovende oogdruppels, ontstekingsremmende medicijnen, antibiotica en traanvervangende druppels voor.

Het herstel na TransPRK bedraagt 3 tot 5 dagen en kan gevoelig tot pijnlijk zijn. Tijdens de eerste 3 maanden kan er sprake zijn van een schommelend zicht. Vermijd de eerste week zware inspanning, na 7 tot 10 dagen kun je weer werken. Beoefen 2 weken geen fysieke contact- en balsporten.

Controles zijn een belangrijk onderdeel van het nazorgtraject bij een ooglaserbehandeling. Hierbij houden de oogartsen in Nederland het herstel van je hoornvlies na de behandeling in de gaten. Zo kunnen eventuele complicaties tijdig opsporen worden.

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.