fbpx

Lensimplantatie

Lensimplantatie

Ben je niet geschikt voor ooglaseren of wil je je ogen niet laten laseren, maar wil je wel af van jouw bril, contactlenzen en oogklachten? Lensimplantatie is een minder bekende, maar zeer effectieve behandeling om zonder hulpmiddelen te kunnen zien. Een geavanceerde kunstlens in jouw oog corrigeert jouw zichtafwijkingen voor dichtbij, veraf of slecht zicht. Een lensimplantaat kan zelfs staar verwijderen. De resultaten zijn extreem goed te voorspellen.

lensimplantatie

Wat betekent ‘lensimplantatie’ precies?

Lensimplantatie is letterlijk het plaatsen van een kunstlens in jouw oog. Deze lensvervangende behandeling heeft als doel om onafhankelijkheid van bril of lenzen te creëren. Tijdens de kortdurende ingreep wordt jouw natuurlijke ooglens vervangen door een kunstlens waarmee de refractieafwijkingen gecorrigeerd worden. Na de behandeling zie je alles weer scherp en is zelfs een (lees)bril overbodig.

Het vooronderzoek in Nederland

Welke behandeling er het beste bij jou past ligt aan jouw oogsituatie, leeftijd en leefstijl. De eerste stap in jouw behandeltraject is een vrijblijvend vooronderzoek in de oogkliniek in Rotterdam. Dit onderzoek is inclusief een volledige oogmeting en is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Daarna bepaalt de oogarts samen met jou welke behandelingsmethode het beste bij jou past.

Plan via IM Medical Travel een vooronderzoek bij de oogarts in Rotterdam in om een inzicht in je eigen ogen te krijgen.

Voordelen lensimplantatie

Het nooit meer dragen van een bril of lenzen is voor veel mensen die een lensimplantatie overwegen een belangrijk argument. De ingreep heeft een aantal andere interessante voordelen:

  • Korte, pijnloze behandeling. De volledige ingreep duurt een paar minuten. Jouw ogen zijn met speciale druppels verdoofd, waardoor je geen pijn ervaart. Na afloop van de lensimplantatie kunnen jouw ogen een aantal uren geïrriteerd zijn.
  • Vlot herstel. Binnen 48 uur, twee dagen, heb je alweer zo’n 80% van je zicht terug. De meeste mensen die een lensimplantatie laten toepassen kunnen snel weer aan het werk.
  • Relatief veilige ingreep. Wereldwijd wordt de lensimplantatie jaarlijks miljoenen keren met succes toegepast. Het is, door de ultramoderne apparatuur één van de veiligste medische ingrepen.
  • Het is mogelijk om elke refractieafwijking veraf en dichtbij te corrigeren. Na de ingreep zie je zowel veraf als dichtbij scherp! Bovendien kan staar zich niet ontwikkelen na een lensvervanging.

De specialisten

ercument-bozkurt

dr. Ercument Bozkurt

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!