fbpx

Garantie

Garantie

Wij streven ernaar om jou dé hoogst mogelijke kwaliteit te leveren en bieden een heldere garantieregeling.

IM Medical Travel heeft een partnership met de Dentaglobal tandkliniek in Izmir (Turkije). Op deze pagina vindt je de garantievoorwaarden. De overeenkomst voor het gehele traject – van intake tot en met behandeling – sluit je rechtstreeks met Dentaglobal. Zo bent je verzekerd van direct toepasbare garantievoorwaarden. Na afloop van jouw behandeling ontvang je een garantiecertificaat van Dentaglobal. In geval van garantie vergoeden wij tevens jouw vliegticket tot een maximum van € 100,-. Noodzakelijke kleine nazorgbehandelingen in Nederland of België behoren ook tot de mogelijkheden. IM Medical Travel heeft daarvoor een samenwerking met een tandartskliniek in Rotterdam en Brussel. Indien je jouw reis en verblijf door ons laat verzorgen, dan sluit je hiervoor een overeenkomst met Mondzorg Hongarije. Lees ook onze disclaimer en algemene voorwaarden.

Garantievoorwaarden Dentaglobal

Dentaglobal is aansprakelijk voor de tandheelkundige werkzaamheden die zij uitvoert. Onze klanten kunnen zich veilig voelen in onze kliniek omdat wij een 3+1 element garantiestructuur bieden, die zorgt voor een ontspannen behandeling.

 1. In onze kliniek worden kwaliteitsgrondstoffen gebruikt, die uitsluitend uit een betrouwbare bron voortkomen. Deze materialen voldoen aan de strengste eisen van de Europese kwaliteitsnormen en zijn gekwalificeerd door ISO. Deze materialen zorgen ervoor dat het menselijk lichaam maximaal beschermd is tijdens de tandheelkundige ingrepen.
 2. Alle tandartsen die werkzaam zijn bij Dentaglobal blijven hun deskundigheid ontwikkelen door ieder jaar meerdere keren deel te nemen aan beroepsopleidingen en professionele tandheelkundige conferenties. Hierdoor zijn zij in staat om up-to-date oplossingen aan te dragen bij het opstellen van een behandelplan.

Professionele Tandtechnische Garantie

Dentaglobal werkt uitsluitend met de beste tandtechnische laboratoria behorend tot de professionele experts. Deze laboratoria garanderen dat uw prothese wordt vervaardigd uit hoogwaardige grondstoffen en door middel van de nieuwste technologie, waaronder CAD/ CAM. Daarnaast voldoen deze protheses aan de hoogste esthetische normen.

Garantie Prothesen. Dentaglobal biedt een veel langere garantie op tandheelkundige ingrepen, in onze kliniek uitgevoerd, dan door de wet bepaald. Op deze manier verzekeren wij jou dat je in onze kliniek een tandheelkundige ingreep kunt ondergaan zonder risico te lopen.


Garantietermijnen:

 • Uitneembare protheses: 1 jaar garantie
 • Kroon- en brugwerk: 5 jaar garantie
 • Facings: 5 jaar garantie
 • Abutment: 2 jaar garantie
 • Vaste protheses: 2 jaar garantie
 • Nobel Biocare Active® implantaat (Gemaakt in Zweden): 10 jaar garantie
 • Alpha Bio® implantaat: 10 jaar garantie
 • Straumann® implantaat: levenslange garantie

* Bij het plaatsen van implantaten, houdt de garantie in dat als een implantaat bijvoorbeeld eruit valt of losraakt, gratis een nieuw implantaat zal worden ingebracht. Dit gebeurt echter zelden, omdat de slagingskans van implantaten, ingebracht in onze kliniek, ten minste 98,6% bedraagt.

Bij het afgronden van de tandheelkundige behandeling, ontvang je een garantiecertificaat dat ervoor zorgt dat je aanspraak kunt maken op de garantie. Na het plaatsen van een implantaat, bieden wij jou een implantaatpaspoort. Hierin staat beschreven wat het type, de grootte en de plaats van het implantaat is. Met behulp van dit document kunnen alle bevoegde tandartsen over de hele wereld jouw implantaten identificeren en behandelen.

Voorwaarden voor garantie:

 • Houdt je strikt aan de instructies van jouw tandarts met betrekking tot mondhygiëne.
 • Zorg voor een goede mondhygiëne. Dit betekent dat je jouw tanden tweemaal per dag poetst en dat je goed moet flossen.
 • Laat jouw gebit minimaal eenmaal per jaar controleren door jouw tandarts.
 • Bezoek minimaal eenmaal per jaar een mondhygiënist.
 • Volg de adviezen en richtlijnen van de tandarts, mondhygiënist of preventie-assistent.
 • Laat behandelingen, voorgesteld door jouw tandarts, binnen 30 dagen uitvoeren.
 • Je kunt geen aanspraak maken op garantie indien je nog een opstaande rekening hebt bij Dentaglobal.

Plaats voor garantie:

Alle interventies met betrekking tot de garantie worden uitsluitend uitgevoerd in de kliniek van Dentaglobal.
Dentaglobal is niet aansprakelijk voor het betalen voor garantiebehandelingen in andere tandartspraktijken uitgevoerd.

Zaken die buiten de garantie vallen:

 • Schade als gevolg van psychische gewoonten, bijvoorbeeld slaap bruxisme (overmatig klemmen van de kaak) of tandenknarsen.
  Schade als gevolg van abnormaal gebruik van de protheses. Bijvoorbeeld wanneer een prothese op de grond valt of beschadigd raakt bij een ongeval.
 • Interventies uitgevoerd door personen buiten de kliniek, die niet bevoegd zijn om een diagnose te stellen, en die niet bevoegd zijn om voorgestelde ingrepen uit te voeren. Dit zijn tandartsen en tandtechnici die niet werkzaam zijn voor Dentaglobal.
 • In het geval dat er een gelijktijdige ziekte bestaat, die invloed heeft op de stand van de tanden.
 • In geval van schade veroorzaakt door opzet.
 • Indien je jouw gebit niet goed hebt onderhouden.
 • Het gebit is beschadigt ten gevolge van een ongeval of van onjuist gebruik
 • Wanneer de adviezen van de behandelend tandarts niet worden opgevolgd (bijvoorbeeld t.a.v. het dragen, onderhouden en bewaren van prothesen).
 • Het tandvleesweefsel zich op natuurlijke wijze terugtrekt en/of afneemt
 • Er sprake is van een toename of afname in het normale gewicht van de patiënt van meer dan 20%
 • Gezondheidsfactoren van invloed zijn op de conditie van het gebit, zoals diabetes, epilepsie, osteoporose (botontkalking), en bijwerkingen van chemokuren of bestralingen.
 • Er sprake is van een noodreparatie.
 • Wanneer kosten van behandelingen niet, of niet volledig zijn betaald aan Dentaglobal.

In overleg met, en na goedkeuring van IM Medical Travel kunnen de kleine reparaties ook worden uitgevoerd door samenwerkende klinieken in Rotterdam en Brussel. De hiervoor gemaakte kosten kunnen achteraf (deels) worden gedeclareerd. Dit kan alleen na goedkeuring van IM Medical Travel.

Grote aanpassingen zal in de door u gekozen kliniek worden verzorgd in Turkije.

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!