fbpx

Ooglaseren

Ooglaseren

Dit is veruit de meest bekende en meest toegepaste behandeling om weer zonder hulpmiddelen te kunnen zien. Zowel bij min-sterkte, plus-sterkte áls een cilinderafwijking is het mogelijk om je ogen te laten laseren.

Wat is ooglaseren?

Ooglaseren is het corrigeren van de bolling van jouw oog met een hightech-laser. Hoe hoger jouw oogsterkte is, hoe meer de oogvorm aangepast dient te worden. Jouw oog kan te lang zijn, juist te kort of niet mooi rond. Hierdoor valt het licht niet direct op het netvlies en zie jij de wereld niet scherp.

Behandelingen

Er bestaan verschillende behandelingen. Welke het beste bij jou past hangt af van jouw eigen oogsituatie, leeftijd en leefstijl. In onze oogkliniek in midden Nederland, bepalen wij tijdens een gratis en vrijblijvend vooronderzoek welke behandelingsmethode het meest passend is voor jou. Ooglaseren is bijna voor iedereen een optie. Ben je tussen de 18 en 45 jaar oud? Ligt je sterkteafwijking tussen de -12 en +4,5 én heb je een cilinderafwijking die niet groter is dan -6? Dan ben je waarschijnlijk geschikt!

Het behandeltraject

Het vooronderzoek staat altijd aan de basis van iedere ooglaserbehandeling. Het vervolgtraject is een uitgedokterd stappenplan. Dit is veilig en comfortabel. Voor iedere ooglaserbehandeling geldt exact hetzelfde behandeltraject. Alleen jouw specifieke behandeling kan voor een aangepaste invulling zorgen. Alle behandelingen zijn comfortabel en veilig. Iedere ooglaserbehandeling heeft een eigen unieke techniek, toch bestaat je behandeling altijd uit twee hoofdstappen.

  • De juiste laag in het hoornvlies bereiken.
  • Verwijderen van weefsel om de sterkte te corrigeren. De laser verdampt minuscule laagjes van je hoornvlies of maakt een laagje los van de omgeving. Om het vlakker of juist krommer te maken. Je oog krijgt weer de juiste vorm. Het licht valt perfect op je netvlies achter in je oog. Met als resultaat scherp zicht.

Het stappenplan

Stap 1: Oriëntatie
Het verzamelen van informatie. Wij informeren jou graag verder via onze website, informatiebrochures, e-brochures, informatieavond of telefonisch contact.

Stap 2: Vooronderzoek & Gesprek oogarts
Jouw ogen worden gedetailleerd onderzocht. Naast de gezichtsscherpte wordt de sterkteafwijking, oogdruk, grootte van de pupil, dikte van het hoornvlies, lengte van het oog en bouw van de voorzijde van het oog gemeten. Wij plannen de metingen en het adviesgesprek met de behandelend oogarts op dezelfde dag. Samen met de oogarts bespreken wij de testresultaten, jouw eigen zichtverwachtingen en wat jouw dagelijkse activiteiten zijn. Er is voldoende tijd om al jouw vragen te stellen. De gezondheid van jouw ogen wordt nogmaals beoordeeld. Op basis van alle input geeft de oogarts een behandeladvies. Samen besluiten jullie tot de behandeling die het beste bij jou past. Wij kunnen op deze dag meteen een afspraak maken voor je ooglaserbehandeling en de medische reis plannen.

Stap 3: Behandeling & Bescherming
De dag van de behandeling is de dag na aankomst in Turkije. De chauffeur haalt jou een vooraf afgesproken tijd op bij het hotel en de Nederlandstalige hostess ontvangt jou in de kliniek. Over jouw eigen kleding krijg je een overjas, overschoenen, een muts en de nodige medicatie, zoals verdovende oogdruppels. Als jij klaar bent, komt de oogarts jou ophalen voor de behandeling.
Na de behandeling krijg je een zonnebril mee ter bescherming tegen het felle (zon)licht. Hierna mag je de kliniek verlaten.

Stap 4: Nazorg
Na 1 of enkele dagen, afhankelijk van je behandelmethode, kom je terug naar de kliniek voor een eerste controle. De dag na de controle mag je terugvliegen naar Nederland. In de weken en maanden hierna volgen meer controles om te monitoren hoe je herstel verloopt. Deze controle afspraken zijn bij onze kliniek in Nederland.

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.