fbpx

Ooglaseren

Ooglaseren

Wil je weer een heldere blik op jouw toekomst? Bij zowel min-sterkte, plus-sterkte áls een cilinderafwijking is het mogelijk om jouw ogen te laten laseren. Dit is de meest bekende en meest toegepaste behandeling om weer zonder hulpmiddelen te kunnen zien.

Bij ooglaseren wordt de bolling van jouw oog met een hightech-laser gecorrigeerd. Hoe hoger je oogsterkte is, hoe meer de oogvorm aangepast dient te worden.

ooglaseren

Behandelingen

Afhankelijk van jouw eigen oogsituatie, leeftijd wordt er een behandeling op maat gekozen voor jou. De oogartsassistente in Rotterdam verricht een vooronderzoek. De gezondheid van jouw ogen wordt dan beoordeeld. De oogspecialist bespreekt met jou de testresultaten, jouw eigen zichtverwachtingen en wat jouw dagelijkse activiteiten zijn. Er is voldoende tijd om al jouw vragen te stellen. Op basis van alle input geeft de oogarts een behandeladvies.

Hierna prikken we met jou een datum voor een afspraak voor jouw ooglaserbehandeling in Turkije. Jouw medische reis kan ingepland worden!

Ben je tussen de 18 en 45 jaar oud, ligt jouw sterkteafwijking tussen de -12 en +4,5 én heb je een cilinderafwijking die niet groter is dan -6? Dan ben je waarschijnlijk geschikt!

Het behandeltraject

Na het vooronderzoek start het vervolgtraject. Dit is een veilige en comfortabele behandeling. Als jij jouw vertrekdatum hebt bepaald en wij jouw reis en verblijf hebben verzorgd, dan vlieg je naar Turkije. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Izmir of Istanboel ontmoet je ontmoet de chauffeur. Onze Nederlandstalige hostess verwelkomt je de volgende dag. Zijn zal jou begeleiden tijdens de afspraken in de oogkliniek en vertaalt tijdens het consult met de oogarts en gedurende de behandeling en controle.

Voor iedere ooglaserbehandeling geldt exact hetzelfde behandeltraject, waarbij jouw specifieke behandeling wel voor een aangepaste invulling kan zorgen. Iedere ooglaserbehandeling heeft een eigen unieke techniek, toch bestaat je behandeling altijd uit twee hoofdstappen.

  • De juiste laag in het hoornvlies bereiken.
  • Verwijderen van weefsel om de sterkte te corrigeren. De laser verdampt minuscule laagjes van je hoornvlies, of maakt een laagje los van de omgeving. Jouw oog krijgt weer de juiste vorm. Het licht valt perfect op je netvlies achter in jouw oog. Met scherp zicht als resultaat.

Het stappenplan

Stap 1: Oriëntatie
Wij informeren jou graag via onze website, informatiebrochures, of e-brochures, Daarnaast organiseren wij ieder kwartaal een informatieavond, zowel fysiek als online. Ook kun je telefonisch contact opnemen met ons om jouw vragen te stellen of wensen te bespreken.

Stap 2: Vooronderzoek & Gesprek oogarts
De metingen en het adviesgesprek met de oogspecialist worden ingepland op de dag na aankomst in Turkije. De chauffeur haalt jou op een vooraf afgesproken tijd op bij het hotel en de Nederlandstalige hostess ontvangt jou in de kliniek. Jouw ogen worden gedetailleerd onderzocht. Er wordt gekeken naar jouw gezichtsscherpte, de sterkteafwijking, oogdruk, grootte van de pupil en de dikte van het hoornvlies. De lengte van het oog en de bouw van de voorzijde van het oog worden gemeten.

Stap 3: Behandeling & Bescherming
Na het adviesgesprek kan de behandeling beginnen. Over jouw eigen kleding krijg je een overjas, overschoenen, een muts en de nodige medicatie, zoals verdovende oogdruppels. Als jij klaar bent, begeleidt de hostess jou naar de behandelkamer. Na de behandeling krijg je een zonnebril mee ter bescherming tegen het felle (zon)licht. Hierna mag je de kliniek verlaten.

Stap 4: Nazorg
Na 1 of 2 dagen, afhankelijk van jouw behandelmethode, kom je terug naar de oogkliniek voor een eerste controle. De dag na de controle mag je terugvliegen naar Nederland. In de weken en maanden hierna volgen één of meerdere controles om te monitoren hoe je herstel verloopt. Deze controle afspraken vinden plaats bij de oogartsassistente in Rotterdam. De oogspecialist heeft contact met de oogarts die jou heeft geholpen in Turkije.

De specialisten

ercument-bozkurt

dr. Ercument Bozkurt

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!