fbpx

ReplaceLenzen

ReplaceLenzen

Dit is de alleskunner onder de implantlenzen. Met de ReplaceLens kun je levenslang alles haarscherp zien, mits alle andere onderdelen van het oog gezond blijven. Dit is ideaal wanneer je ouder bent dan 45 en van jouw bril of contactlenzen af wilt. De ReplaceLens vervangt jouw natuurlijke ooglens door een speciaal voor jou gemaakte implantlens. Het is een totaaloplossing, omdat ReplaceLenzen bijziendheid (-), verziendheid (+), ouderdomsverziendheid en cilinder definitief oplossen. Er kan ook geen staar meer ontstaan.

Belangrijk om te weten over Extralenzen:

  • Het is een geavanceerde implantlens
  • Een goede oplossing voor min-sterkte, plus-sterkte, cilinder en staar
  • Multiple Vision of Single Vision ReplaceLens
  • De behandeling is pijnloos
  • Onmiddellijk herstel

Multiple of Single Vision ReplaceLens

Na het vooronderzoek en gesprek met de oogarts besluiten jullie samen welk type ReplaceLens het beste bij jou past. Dit is afhankelijk van de bouw van jouw oog, levensstijl en eisen die je stelt aan jouw dagelijkse zicht. Beschikbaar zijn de Multiple Vision ReplaceLens of de Single Vision ReplaceLens. Ieder met een eigen Select-variant. Ieder met unieke eigenschappen.

Wil je weer zien op alle afstanden?
Dan is er de Multiple Vision ReplaceLens. Hierin zijn 2 soorten. De eerste is een lens met meerdere sterktes. en corrigeert het zicht op meerdere afstanden. Daarnaast is er de Select-lens. Soms adviseert de oogarts een upgrade naar een Multiple Vision ReplaceLens Select. Bijvoorbeeld omdat je dynamisch kijkgedrag voor dichtbij hebt, je veel autorijdt in het donker of wanneer de macula wat minder van kwaliteit is.

Wil je dichtbij óf veraf goed zien?
Dan is er de Single Vision ReplaceLens. Hierin zijn ook weer 2 soorten. Helaas laat een oogsituatie de Multiple Vision Lens niet altijd toe. Voor die ogen is de Single Vision ReplaceLens of de Single Vision ReplaceLens Select beschikbaar.Afhankelijk van je levensstijl en de gezondheid van je oog kan de Single Vision ReplaceLens Select beter bij je passen. De Select-lens geeft naast een perfect vertezicht ook zicht voor de tussenafstand. Voor dichtbij heb je nog steeds een leesbril nodig. Of de select variant jouw beste oplossing is, bespreek je met de oogarts.

De behandeling

Eigen lens eruit, de vervangende implantlens erin. Zo simpel is de ReplaceLens-behandeling. Ga je liever voor hightech en uiterst precies? Dan is de behandeling deels lasergestuurd beschikbaar. Het verpulveren van de ooglens wordt hierbij door de laser uitgevoerd. Een andere optie is volledig handmatig uitgevoerd door de oogarts. Deze keuze is aan jou.

Lasergestuurde methode

De lasergestuurde methode vervangt de eerste stappen van de behandeling, namelijk het openen van het lenskapsel in slechts 2 seconden en het verpulveren van de natuurlijke ooglens. Zodra de laser het voorwerk heeft gedaan, zal de oogarts jouw ooglens verwijderen en de ReplaceLens plaatsen. De lens is korter in jouw oog aanwezig en het kost minder energie om de lens te verpulveren. De opening in het kapsel is exact rond, waardoor de rand die achter blijft overal even breed is. Dit heeft een positieve invloed op de plaatsing van de lens.

1. Verdoving: verdoving van je ogen door oogdruppels.

2. Voorbereiding: lasergestuurde deel van de behandeling. De laser opent je lenskapsel en fragmenteert de natuurlijke ooglens.

3. Verpulveren ooglens: de oogarts neemt de behandeling handmatig over en maakt een minuscuul sneetje van 2,2 millimeter in het hoornvlies om toegang tot de ooglens te krijgen.

4. Verwijderen ooglens: met een soort stofzuigertje verwijdert de oogarts de natuurlijke ooglens uit het lenszakje.

5. Plaatsen kunstlens: oogarts plaatst de ReplaceLens op de juiste positie. Het oog hoeft niet gehecht te worden.

Handmatige methode

Behalve lasergestuurd kan de ReplaceLens-behandeling ook volledig handmatig uitgevoerd worden. Een betrouwbaar alternatief uitgevoerd door ervaren oogartsen met de juiste techniek.

1. Verdoving: verdoving van je ogen door oogdruppels.

2. Voorbereiding: de oogarts maakt een minuscuul sneetje van 2,2 millimeter in het hoornvlies om toegang tot de ooglens te krijgen.

3. Verpulveren ooglens: de oogarts opent het lenskapsel met een pincetje en fragmenteert de ooglens. Deze kan nu makkelijk verwijderd worden.

4. Verwijderen ooglens: met een soort stofzuigertje verwijdert de oogarts de natuurlijke ooglens uit het lenszakje.

5. Plaatsen kunstlens: oogarts plaatst de ReplaceLens op de juiste positie. Het oog hoeft niet gehecht te worden.

De ReplaceLens-implantatie is snel en vrijwel pijnloos. Op de dag na aankomst in Turkije ga je ’s Morgens naar de oogkliniek. Hier word je ontvangen door de Nederlandstalige hostess. Direct na de behandeling mag jr weer naar het hotel. Je wordt hier naartoe gebracht door de chauffeur. De ingreep duurt 10 tot 15 minuten per oog. Na een gewenningsperiode van ongeveer 3 tot 6 maanden kun je weer de vrijheid ervaren om zonder (lees)bril door het leven te gaan.

Herstel bij ReplaceLenzen

Je hersenen moeten flink wennen aan de nieuwe manier van zien. Dit gewenningsproces duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. Hoe lang dit voor jou duurt, hangt ook van af hoe kritisch je kijkt. In deze periode kun je veelal normaal functioneren. Zorg dat er wel voor dat je goede verlichting gebruikt bij het lezen en gun jouw ogen de tijd om te wennen. Houd er rekening mee dat de kijkafstand in het begin anders is dan je gewend bent.

Jouw hersenen moeten een aantal maanden wennen aan het nieuwe zicht. De meest voorkomende klachten zijn lichtkringen rond lampen zien (halo’s). Dit fenomeen verdwijnt niet, maar jouw hersenen wennen eraan, waardoor je de kringen gaat negeren. Zoals het puntje van je neus. Dit is de hele dag in jouw zicht, maar toch valt het niet meer op.

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.