Alles wat je wilt weten over haartransplantatie
Alles wat je wilt weten over haartransplantatie
Als je haar maar goed zit, zeggen ze weleens. Maar wat nu als je te maken hebt met (erfelijke) haaruitval? Flinke inhammen of een terugtrekkende haargrens kunnen ervoor zorgen dat je een stuk onzekerder bent over je uiterlijk. Gelukkig hoef je niet met kale plekken op je hoofd te blijven rondlopen. Je kunt namelijk ook voor een haartransplantatie kiezen. We leggen je graag uit hoe zo’n haartransplantatie in z’n werk gaat en na hoeveel tijd je het resultaat mag verwachten.
Transplantatie bij haaruitval
Bij haaruitval zijn er twee soorten haartransplantaties mogelijk. Voor beide transplantaties geldt dat er gebruik wordt gemaakt van eigen donorhaarzakjes. Deze donorhaarzakjes bevinden zich in de zogenoemde haarkrans. Dit zijn de haren aan de achterkant en de zijkant van het hoofd. De haren en haarzakjes in de haarkrans zijn niet gevoelig voor het DHT-hormoon, dat vaak de veroorzaker is van haaruitval.
FUE-haartransplantatie
De meest gebruikte haartransplantatiemethode is de FUE-methode. Bij deze methode worden de haarzakjes, die we grafts noemen, een voor een met een holle naald uit de haarkans gehaald. Voordat ze worden teruggeplaatst op de nieuwe plek, liggen de grafts eerst in een soort groeivloeistof. Dit stimuleert de haarzakjes om straks na terugplaatsing weer nieuwe haren te produceren. Een belangrijk voordeel van deze techniek is dat je er geen littekens aan overhoudt.
FUT-haartransplantatie
Een andere manier om je haarverlies te maskeren, is door de FUT-haartransplantatie. Bij deze methode, die erg geschikt is voor mensen met langer haar, wordt er een strook huid van maximaal een centimeter hoog en 15 centimeter breed aan de achterkant van het hoofd uit de haarkrans gehaald. In een vierkante centimeter huid zitten ongeveer 175 grafts. De huid wordt na het verwijderen verdeeld in allemaal kleine grafts die op een nieuwe plek geplaatst kunnen worden. De wondranden worden vervolgens gehecht en de kans is groot dat je hier een litteken aan overhoudt. Omdat de huid aan de achterkant van het hoofd wordt gebruikt en er vaak ander haar is dat daar overheen valt, valt dit litteken in de meeste gevallen niet echt op. Op de plek waar het haar getransplanteerd wordt, maakt de chirurg kleine openingen waarin hij de grafts plaatst.
Wanneer kan ik genieten van het resultaat van mijn haartransplantatie?
Het duurt enkele dagen voor de haren op de nieuwe plek zijn vastgegroeid. Het is daarom belangrijk om je haren na de ingreep eventjes niet te wassen. De cosmetisch chirurg zal je daarover informeren. Na drie tot zes maanden geven de nieuwe haarzakjes nieuwe haargroei en na negen tot twaalf maanden kun je het echte resultaat van je haartransplantatie zien.
Een medische reis om haarverlies te bestrijden
Omdat haartransplantatie behoorlijk kostbaar is, kan het goed zijn om te overwegen om jouw haartransplantatie in het buitenland te laten uitvoeren, tijdens een medische reis. Bij IM Medical Travel weten we daar alles van. Laat je haartransplantatie bijvoorbeeld uitvoeren in de Turkse stad Izmir of kustplaats Kusadasi. Hier werken gediplomeerde artsen die hetzelfde resultaat leveren als hun Nederlandse collega’s, maar wel voor een lagere prijs. Dit is simpelweg mogelijk omdat de loonkosten in Turkije een stuk lager liggen.
Prettig en betrouwbaar
Tijdens jouw behandeling, die plaatsvindt op de eerste dag van je minivakantie in Turkije, wordt je door onze Nederlandstalige hostess ontvangen. Tijdens het consult met de cosmetisch chirurg en het haartransplantatieteam wordt er voor een vertaling gezorgd, zodat jij gewoon alle vragen kunt stellen die je wilt, zonder taalbarrière. Voor de nacontroles hoef je niet in het vliegtuig te stappen. Deze vinden namelijk gewoon in Nederland plaats tijdens de consultatiedagen. Wil je meer weten over een haartransplantatie? Neem dan contact met ons op.