fbpx

Alles wat je wilt weten over haartransplantatie

Alles wat je wilt weten over haartransplantatie

Als je haar maar goed zit, zeggen ze weleens. Maar wat nu als je te maken hebt met (erfelijke) haaruitval? Flinke inhammen of een terugtrekkende haargrens kunnen ervoor zorgen dat je een stuk onzekerder bent over je uiterlijk. Gelukkig hoef je niet met kale plekken op je hoofd te blijven rondlopen. Je kunt namelijk ook voor een haartransplantatie kiezen. We leggen je graag uit hoe zo’n haartransplantatie in z’n werk gaat en na hoeveel tijd je het resultaat mag verwachten.

haartransplantatie

Transplantatie bij haaruitval

Bij haaruitval zijn er twee soorten haartransplantaties mogelijk. Voor beide transplantaties geldt dat er gebruik wordt gemaakt van eigen donorhaarzakjes. Deze donorhaarzakjes bevinden zich in de zogenoemde haarkrans. Dit zijn de haren aan de achterkant en de zijkant van het hoofd. De haren en haarzakjes in de haarkrans zijn niet gevoelig voor het DHT-hormoon, dat vaak de veroorzaker is van haaruitval.

FUE-haartransplantatie

De meest gebruikte haartransplantatiemethode is de FUE-methode. Bij deze methode worden de haarzakjes, die we grafts noemen, een voor een met een holle naald uit de haarkans gehaald. Voordat ze worden teruggeplaatst op de nieuwe plek, liggen de grafts eerst in een soort groeivloeistof. Dit stimuleert de haarzakjes om straks na terugplaatsing weer nieuwe haren te produceren. Een belangrijk voordeel van deze techniek is dat je er geen littekens aan overhoudt.

FUT-haartransplantatie

Een andere manier om je haarverlies te maskeren, is door de FUT-haartransplantatie. Bij deze methode, die erg geschikt is voor mensen met langer haar, wordt er een strook huid van maximaal een centimeter hoog en 15 centimeter breed aan de achterkant van het hoofd uit de haarkrans gehaald. In een vierkante centimeter huid zitten ongeveer 175 grafts. De huid wordt na het verwijderen verdeeld in allemaal kleine grafts die op een nieuwe plek geplaatst kunnen worden. De wondranden worden vervolgens gehecht en de kans is groot dat je hier een litteken aan overhoudt. Omdat de huid aan de achterkant van het hoofd wordt gebruikt en er vaak ander haar is dat daar overheen valt, valt dit litteken in de meeste gevallen niet echt op. Op de plek waar het haar getransplanteerd wordt, maakt de chirurg kleine openingen waarin hij de grafts plaatst.

Wanneer kan ik genieten van het resultaat van mijn haartransplantatie?

Het duurt enkele dagen voor de haren op de nieuwe plek zijn vastgegroeid. Het is daarom belangrijk om je haren na de ingreep eventjes niet te wassen. De cosmetisch chirurg zal je daarover informeren. Na drie tot zes maanden geven de nieuwe haarzakjes nieuwe haargroei en na negen tot twaalf maanden kun je het echte resultaat van je haartransplantatie zien.

Een medische reis om haarverlies te bestrijden

Omdat haartransplantatie behoorlijk kostbaar is, kan het goed zijn om te overwegen om jouw haartransplantatie in het buitenland te laten uitvoeren, tijdens een medische reis. Bij IM Medical Travel weten we daar alles van. Laat je haartransplantatie bijvoorbeeld uitvoeren in de Turkse stad Izmir of kustplaats Kusadasi. Hier werken gediplomeerde artsen die hetzelfde resultaat leveren als hun Nederlandse collega’s, maar wel voor een lagere prijs. Dit is simpelweg mogelijk omdat de loonkosten in Turkije een stuk lager liggen.

Prettig en betrouwbaar

Tijdens jouw behandeling, die plaatsvindt op de eerste dag van je minivakantie in Turkije, wordt je door onze Nederlandstalige hostess ontvangen. Tijdens het consult met de cosmetisch chirurg en het haartransplantatieteam wordt er voor een vertaling gezorgd, zodat jij gewoon alle vragen kunt stellen die je wilt, zonder taalbarrière. Voor de nacontroles hoef je niet in het vliegtuig te stappen. Deze vinden namelijk gewoon in Nederland plaats tijdens de consultatiedagen. Wil je meer weten over een haartransplantatie? Neem dan contact met ons op.

Ook interessant voor jou

Hoe een tandheelkundige behandeling je weer doet stralen

Lees verder

Laserbehandeling dé oplossing? ‘Ik heb mijn bril direct weggegooid’

Lees verder

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!