fbpx

Botox en fillers: wat is het verschil?

Botox en fillers: wat is het verschil?

Over botox en fillers bestaan flink wat vooroordelen en misverstanden. Ook zit er een duidelijk verschil tussen deze twee vormen van injectibles. IM Medical Travel vertelt je graag wat het effect is van deze behandeling.

Twee soorten injectibles

Botox en fillers zijn allebei vormen van ‘injectibles’. Dit betekent dat bij beide vormen een bepaalde substantie wordt geïnjecteerd. Beide vormen worden weleens door elkaar heen gebruikt, maar toch verschillen ze veel van elkaar. De werking, geschiktheid en duur is van beide vormen erg anders. Daarom is het goed om eens stil te staan bij de verschillen. Wanneer gebruik je Botox en wanneer fillers?

Botox: voor gezichtsspanning

Ten eerste Botox. Wist je dat dit eigenlijk geen type injectible is, maar een merknaam? Botox is een middel waarmee spierspanning wordt verminderd. Het bewegen van de vele spiertjes in je gezicht, gecombineerd met de huidplooien die hierdoor ontstaan, zorgen namelijk voor rimpels. Botox zorgt ervoor dat je deze bewegingen niet meer maakt. Hierdoor vermindert ook de rimpelvorming in je gezicht. Daarbij komt dat Botox een herstellend effect heeft: eventuele bestaande rimpels worden minder zichtbaar of kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Fillers: voor volumeverlies

Wat is dan die andere vorm – fillers? Deze hebben een heel andere werking. Fillers zorgen voor opvulling van het gezicht. Dit betekent dat huid eigenlijk van binnenuit gevuld wordt, zodat de huid eigenlijk ‘strak’ getrokken wordt en rimpels minder zichtbaar worden. Fillers stimuleren daarbij ook de huid om meer collageen aan te maken. Zo werken fillers eigenlijk dubbel. Enerzijds vullen zij de huid op voor minder rimpelvorming, anderzijds zorgen ze ervoor dat de bestaande rimpels minder zichtbaar worden.

Wanneer Botox, wanneer fillers?

Beide vormen kunnen geschikt zijn om je een strakker, jonger uitziend gelaat te geven. Of je hiervoor het beste Botox of fillers kunt gebruiken, verschilt per klacht. Botox is voornamelijk geschikt voor rimpels die ontstaan uit het gebruik van gezichtsspieren. Denk aan fronslijntjes of rimpels bij de ogen en mond door lachen. Fillers zijn meer geschikt voor rimpels die ontstaan zijn door volumeverlies. Daarbij kan Botox ook een uitkomst zijn bij enkele medische problemen, zoals migraine of tandenknarsen. Fillers zijn voornamelijk cosmetisch.

Botox en fillers bij IM Medical Travel

<h2>Botox en fillers bij IM Medical Travel</h2>

IM Medical Travel biedt zowel Botox als fillers aan. Een behandeling van IM Medical Travel wordt uitgevoerd tijdens een volledig verzorgde medische reis. Je gaat hiervoor naar Izmir in Turkije waar je persoonlijk wordt ontvangen en begeleid. Hierdoor wordt het nemen van een cosmetische behandeling zoals een Botox- of fillerbehandeling een ontspannende ervaring.

Wil je zelf ervaren wat Botox of fillers voor je kan betekenen? Of wil je meer informatie over deze behandeling? Neem dan contact op!

Ook interessant voor jou

Hoe een tandheelkundige behandeling je weer doet stralen

Lees verder

Laserbehandeling dé oplossing? ‘Ik heb mijn bril direct weggegooid’

Lees verder

Reviews

“Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos”

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bespaar tot 60% op je doktersrekening terwijl je geniet van de beste zorg en een heerlijke vakantie in Turkije. Tijdens het hele traject word je begeleid. Hoe klinkt dat?

Heb jij nog een zetje in de goede richting nodig? Download de gratis tips en ga gelijk aan de slag!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bespaar tot 60% op je doktersrekening terwijl je geniet van de beste zorg en een heerlijke vakantie in Turkije. Tijdens het hele traject word je begeleid. Hoe klinkt dat?

Heb jij nog een zetje in de goede richting nodig? Download de gratis tips en ga gelijk aan de slag!