fbpx

Botox en fillers: wat is het verschil?

Botox en fillers: wat is het verschil?

Over botox en fillers bestaan flink wat vooroordelen en misverstanden. Ook zit er een duidelijk verschil tussen deze twee vormen van injectibles. IM Medical Travel vertelt je graag wat het effect is van deze behandeling.

botox en fillers

Twee soorten injectibles

Botox en fillers zijn allebei vormen van ‘injectibles’. Dit betekent dat bij beide vormen een bepaalde substantie wordt geïnjecteerd. Beide vormen worden weleens door elkaar heen gebruikt, maar toch verschillen ze veel van elkaar. De werking, geschiktheid en duur is van beide vormen erg anders. Daarom is het goed om eens stil te staan bij de verschillen. Wanneer gebruik je Botox en wanneer fillers?

Botox: voor gezichtsspanning

Ten eerste Botox. Wist je dat dit eigenlijk geen type injectible is, maar een merknaam? Botox is een middel waarmee spierspanning wordt verminderd. Het bewegen van de vele spiertjes in je gezicht, gecombineerd met de huidplooien die hierdoor ontstaan, zorgen namelijk voor rimpels. Botox zorgt ervoor dat je deze bewegingen niet meer maakt. Hierdoor vermindert ook de rimpelvorming in je gezicht. Daarbij komt dat Botox een herstellend effect heeft: eventuele bestaande rimpels worden minder zichtbaar of kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Fillers: voor volumeverlies

Wat is dan die andere vorm – fillers? Deze hebben een heel andere werking. Fillers zorgen voor opvulling van het gezicht. Dit betekent dat huid eigenlijk van binnenuit gevuld wordt, zodat de huid eigenlijk ‘strak’ getrokken wordt en rimpels minder zichtbaar worden. Fillers stimuleren daarbij ook de huid om meer collageen aan te maken. Zo werken fillers eigenlijk dubbel. Enerzijds vullen zij de huid op voor minder rimpelvorming, anderzijds zorgen ze ervoor dat de bestaande rimpels minder zichtbaar worden.

Wanneer Botox, wanneer fillers?

Beide vormen kunnen geschikt zijn om je een strakker, jonger uitziend gelaat te geven. Of je hiervoor het beste Botox of fillers kunt gebruiken, verschilt per klacht. Botox is voornamelijk geschikt voor rimpels die ontstaan uit het gebruik van gezichtsspieren. Denk aan fronslijntjes of rimpels bij de ogen en mond door lachen. Fillers zijn meer geschikt voor rimpels die ontstaan zijn door volumeverlies. Daarbij kan Botox ook een uitkomst zijn bij enkele medische problemen, zoals migraine of tandenknarsen. Fillers zijn voornamelijk cosmetisch.

Botox en fillers bij IM Medical Travel

<h2>Botox en fillers bij IM Medical Travel</h2>

IM Medical Travel biedt zowel Botox als fillers aan. Een behandeling van IM Medical Travel wordt uitgevoerd tijdens een volledig verzorgde medische reis. Je gaat hiervoor naar Izmir in Turkije waar je persoonlijk wordt ontvangen en begeleid. Hierdoor wordt het nemen van een cosmetische behandeling zoals een Botox- of fillerbehandeling een ontspannende ervaring.

Wil je zelf ervaren wat Botox of fillers voor je kunnen betekenen? Of wil je meer informatie over deze behandeling? Neem dan contact op!

Ook interessant voor jou

Hoe een tandheelkundige behandeling je weer doet stralen

Lees verder

Laserbehandeling dé oplossing? ‘Ik heb mijn bril direct weggegooid’

Lees verder

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!