fbpx

Haartransplantatie bij ongewenste haaruitval!

Haartransplantatie bij ongewenste haaruitval!

In de ochtend heb jij altijd een vaste routine: tandenpoetsen, kleding aan en in de spiegel checken of het ermee door kan. Wanneer je geconfronteerd wordt met haaruitval, is dat vaak het eerste waar je oog naartoe trekt. Inhammen, een kale plek op het achterhoofd, dunnere haren, allemaal tekenen van haaruitval door ouderdom. Het is een beeld waar je mogelijk maar niet aan kunt wennen. Met haartransplantatie hoeft dat ook niet!

Het ontstaan van haaruitval

Ongeveer 70% van de mannen en de helft van de vrouwen krijgt ooit te maken met haaruitval. Waar dit vandaan komt, kan verschillende oorzaken hebben. Je haar kan uitvallen door bijvoorbeeld lichamelijke veranderingen en stress. Leeftijd is een andere factor en de meestvoorkomende oorzaak van haaruitval bij mannen. Dat komt doordat de haarfollikels hun haren vroegtijdig verliezen door een overgevoeligheid voor een bepaald hormoon. Bij vrouwen valt het haar vaak uit na de overgang door hormonale veranderingen.

De oplossing

Heb jij last van overmatige haaruitval? Dan kan een haartransplantatie een oplossing zijn. Bij deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van grafts. Grafts zijn groepjes haarwortels die één voor één uit het donorgebied worden gehaald. Het donorgebied is overigens een ander deel van je lichaam. De haartransplantatie wordt ook wel een haarstamceltransplantatie genoemd. Met deze behandeling worden op een natuurlijke wijze de kale plekken opgevuld.

Een andere methode

Over het algemeen wordt de FUE-methode het vaakst gebruikt door specialisten. Als eerst verdooft de specialist het geplande donorgebied. Daarna worden de grafts één voor één verwijderd met een holle naad. Vervolgens maakt de specialist door middel van naalden kleine kanaaltjes in het gewenste gebied. Hierin worden de grafts getransplanteerd in de natuurlijke haarrichting. Afhankelijk van het aantal grafts duurt de behandeling acht tot negen uren. Er is geen sprake van littekenvorming, dus is na de behandeling slechts een natuurlijk ogende en volle haardos zichtbaar.

Geneesproces bevorderen

Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, is het van belang om op bepaalde zaken te letten. Ten eerste is het handig om het hoofd wat rechter op te houden tijdens slapen om zwelling te beperken. Gebruik twee kussens om je hoofd rechtop te houden of slaap in een ligstoel. Wat betreft het wassen van je haar, wordt er aangeraden dit pas na 48 uur weer te doen, tenzij er door de specialist of arts anders is geadviseerd. Verder is het geheime ingrediënt van een goed herstel altijd: heb geduld. Het duurt minstens drie tot zes maanden voordat het haar begint te groeien. Daarna groeit het haar weer op een normale, mooie manier.

Buitenlandse ervaring

Bij IM Medical Travel kun jij voorzien worden van zo’n professionele haartransplantatie voor een betaalbare prijs. De behandeling wordt niet uitgevoerd in Nederland, maar in Turkije. Daar bevindt zich namelijk een topkliniek met verschillende specialisten. Aangezien arbeidskosten in Turkije lager liggen, kunnen behandelingen goedkoper worden uitgevoerd. De specialisten voeren ongeveer 450 succesvolle harttransplantaties uit per jaar, dus aan ervaring geen gebrek. Ben jij nieuwsgierig? Neem gerust contact op met IM Medical Travel. Dan kijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen!

Ook interessant voor jou

Hoe een tandheelkundige behandeling je weer doet stralen

Lees verder

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!