fbpx

‘Ik kón zo niet verder’

‘Ik kón zo niet verder’

BLOG | 21 april 2022

Je hoort het lang zo vaak niet: vrouwen met haaruitval. Chantal (42) zag het gebeuren. De haar in haar staart werd steeds dunner. De borstel ’s ochtends zat steeds voller en de haarlijn werd steeds meer benadrukt.

Haarverlies vs. Haaruitval

Veel vrouwen raken al in paniek als ze wat meer haar lijken te verliezen dan normaal. Dit kan bijvoorbeeld komen door periodes van stress, zwangerschap, maar sowieso verliezen we de ene dag wat meer haren dan de andere. Gemiddeld verliezen we ongeveer 100 haren op een dag. Toch is er een verschil tussen haarverlies en haaruitval. Haaruitval (of alopecia androgenetica) is vaak gekoppeld aan de persoonlijke gezondheid, maar kan ook een genetische oorsprong hebben: ‘Ik zag het ook al bij mijn moeder. Toen die ouder werd, kreeg ze steeds dunner, vlassiger haar. Ik stond er toen nog niet bij stil dat mij dat misschien ook te wachten stond. Wist ik veel. Toch zag ik het een paar jaar terug ook bij mezelf gebeuren. Haren vielen uit in grote hompen en het haar op mijn kruin en rond mijn haarlijn werd steeds dunner.’

Blijvend effect

Soms kan het zo zijn dat haaruitval blijvend is. Dit is niet in alle gevallen zo, het kan ook zo zijn dat de haren binnen zes maanden weer teruggroeien. Haargroei vindt plaats in een cyclus. Tijdens het groeien gaat je haar door verschillende stappen en bij elke nieuwe haar, vindt deze cyclus opnieuw plaats. Haren groeien steeds uit dezelfde haarzakjes, die er al zitten vanaf voor de geboorte. Wanneer de cyclus wordt verstoord, ontstaat dus haaruitval. Chantal zag dit ook gebeuren: ‘In het begin dacht ik misschien een tijdelijk iets was. Ik zat in een stressvolle periode, dus ik dacht dat het daardoor kwam. Toen het langer dan zes maanden aanhield, begon ik me wel serieus zorgen te maken. Wat zou er van mijn haar overblijven?’

Haar vrouwelijkheid terug

‘Ik voelde me echt niet mooi,’ zo vertelt Chantal met een zucht. ‘Ik heb zoveel geprobeerd. Smeerseltjes, olieën, maar niks werkte echt. Logisch ook wel, maar je doet iets als je wanhopig bent. Ik had het gevoel dat mijn haar mijn hele haar naar beneden trok. Zo ben ik online gaan zoeken naar wat anders, iets permanenter. Ik had wel eens gehoord van medische reizen naar Turkije en zo ben ik ook bij IM Medical Travel uitgekomen. Na genoten te hebben van een heerlijke vakantie kan ik nu, twee jaar later, heerlijk genieten van een volle haardos.’

Ook interessant voor jou

Hoe een tandheelkundige behandeling je weer doet stralen

Lees verder

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.