fbpx

Ik heb mijn bril direct weggegooid

Ik heb mijn bril direct weggegooid

BLOG | 20 april 2022

Marije (27) heeft na jaren klunzen met haar zicht de overstap gemaakt naar een laserbehandeling. Ze werd ongelukkig van hoe ze eruit zag met een bril en kon niet overweg met lenzen. Wat moet je dan? Laseren natuurlijk!

Jong begonnen

‘Als kind zag ik al slecht. Al zo lang als ik me kan herinneren had ik een brilletje. Ik heb altijd al slechte ogen gehad. Ik werd ouder en veranderde, maar de bril bleef. De eerste keer dat ik me er echt aan begon te irriteren was in de pubertijd. Natuurlijk ga je dan al een boel veranderingen door. Ik had ontzettend last van acne in mijn gezicht, had een beugel en dan óók nog die bril. Ik vond het echt vreselijk. Ik keek dan naar foto’s van mezelf en werd er ongelukkig van. Foto’s meed ik sowieso, als het even een beetje kon.’

Experimenteren

‘Toen ik wat ouder werd heb ik ook wel andere dingen geprobeerd, bijvoorbeeld lenzen. Ook dat was het niet helemaal voor mij. Die dingen zijn natuurlijk hartstikke pietluttig en ik raakte ze té vaak kwijt. Dan vielen ze weer van mijn vinger in de wasbak. Ook vond ik ze helemaal niet fijn zitten. Aan het einde van de dag kon ik mijn ogen wel uitkrabben, zo droog en geïrriteerd waren ze. Nee, lenzen waren voor mij ook niet de oplossing.’

Een tip

‘Bij een verjaardag had ik het er met een nicht over: dat ik mijn bril zo zat was. Zij had jaren terug terug een laserbehandeling aan haar ogen laten doen. Zij had ongeveer eenzelfde verhaal. Altijd een bril gedragen en niks werkte echt voor haar. Zij was ontzettend te spreken over de behandeling. Haar ogen werkten nu perfect en ze hoefde nergens meer rekening mee te houden. Dat klonk als dé oplossing voor mij dus ik ben me na de verjaardag direct gaan verdiepen. Ik heb tot in de late uurtjes achter mijn bureau gezeten die nacht, omdat ik zoveel informatie had opgezocht over de behandelingen, haha!’

Het prijskaartje

‘Wat ik al snel ontdekte in mijn research, was dat ooglaserbehandelingen in Nederland best wel aan de prijs zijn. Dat schrok me wel af. Ik was echt wel bereid om in mijn ogen te investeren maar waarom was het in andere landen dan zoveel goedkoper? Mijn nicht had het op vakantie in Turkije laten doen, en die was zoveel minder kwijt! Met deze kennis ben ik op zoek gegaan naar precies zoiets: een behandeling in het buitenland. Zo kwam ik bij IM Medical Travel terecht. Ik werd al snel gerustgesteld: dat het in het buitenland gebeurde deed niks af aan de kwaliteit van de behandeling. Dat had gewoon te maken met de arbeidskosten en de kosten van de nodige instrumenten: die zijn daar gewoon lager.’

Op reis!

‘Na informatie te verzamelen en een intake in Nederland, vertrok ik dan! In Turkije werd ik volledig begeleid, zodat ik geen problemen had met de taal. De behandeling viel me ontzettend mee! Het was voorbij voordat ik het doorhad. Daarna heb ik mijn ogen veel rust moeten geven. Overal een zonnebril dragen en geen make-up op. In die tijd heb ik heerlijk kunnen genieten van het Turkse weer, de cultuur en het eten. Zo’n reis had ik zelf nooit afgelegd!’

Terug thuis

Toen ik thuiskwam was ik zielsgelukkig. Ik kon goed zien en was niet meer elke dag bezig met hoe ik eruit zag. Ik heb mijn oude bril ritueel weggegooid, haha! Nu, twee jaar later, geniet ik nog steeds optimaal van het resultaat. Elke dag kan ik wel een dansje doen als ik in de spiegel kijk.’

Ook interessant voor jou

Hoe een tandheelkundige behandeling je weer doet stralen

Lees verder

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.