fbpx

’Tandartsangst ruïneerde mijn gebit’

’Tandartsangst ruïneerde mijn gebit’

BLOG | 29 augustus 2022

Eén slechte ervaring, waarna Geraldine (35) er jarenlang niet aan moest denken om naar de tandarts te gaan. Ze bleef de controles vermijden en ging uiteindelijk jarenlang niet naar de tandarts. Dat zorgde ervoor dat een tandprobleem pas laat ontdekt werd. Toen was de pijn allang begonnen…

Slechte ervaring

‘Die angst kwam voor mij niet uit het niets. In het verleden, toen ik nog in een andere stad woonde, ging ik ‘zoals het hoort’ regelmatig op controle. Mijn verstandskies bleek verwijderd te moeten worden omdat deze niet juist groeide. Dat ging toen op een erg onprettige manier. Ik kreeg amper informatie, ik had het idee dat de verdoving niet helemaal goed werkte en het deed vooral achteraf ontzettend veel pijn. Ik miste de ondersteuning – wat ging er allemaal gebeuren? Wat ging de arts doen? Ik lag met mijn ogen gesloten af te tellen tot het voorbij zou zijn.’

Angst voor de arts

‘Zoiets maak je één keer mee, maar houdt lang invloed. Ik had daarna geen enkele behoefte om weer naar de tandarts te gaan. Wat als het weer zo zou gaan? Alleen al bij het idee van het maken van de afspraak trok mijn maag samen. Ik begon het uit te stellen en nog verder uit te stellen. Volgende maand, dan ga ik écht. Maar ik ging niet. Uiteindelijk ben ik jarenlang niet naar de tandarts geweest.’

De pijnklachten begonnen

‘Toen kwam de pijn. Het begon sporadisch. Af en toe voelde de tanden linksonder een beetje gevoelig. Niets om me zorgen over te maken, het ging snel weer weg. Alleen op een gegeven moment ging het niet meer weg. Het bleef aanzeuren. Ik nam een pijnstiller en had even verlossing, maar zodra deze was uitgewerkt kwam de pijn weer terug alsof het nooit weg was. Dit was geen blijvende oplossing. Het alternatief was alleen om toch naar de tandarts te gaan. Dat was geen optie: ik heb meerdere pakjes pijnstillers gekocht in de hoop dat het probleem zichzelf zou verhelpen. Tevergeefs.’

Toch over de drempel

‘Wanneer je een mondprobleem hebt, kan je lichaam deze vaak niet zelf herstellen. Problemen kunnen daarvoor te diep in je kaakbot of tand zitten. Dat wist ik toen natuurlijk nog niet. Een bezoekje bij de huisarts kwam al snel neer op het feit dat ik toch écht naar de tandarts moest. Goed, dacht ik. Ik woonde in een nieuwe stad. Het hoefde niet zo te zijn als toen. Ik zocht dus een nieuwe tandarts die speciaal voor angstige patiënten ondersteuning aanbood. Met trillende stem maakte ik telefonisch een afspraak.’

Het resultaat

‘De ervaring was een stuk beter dan eerder. Rustig controleerde de arts mijn gebit en er zijn foto’s gemaakt. Het resultaat was alleen minder aangenaam. De tand was zodanig beschadigd dat ik deze beter door een implantaat kon laten vervangen.’

Behandeling door IM Medical Travel

‘Deze behandeling heb ik bij IM Medical Travel uit laten voeren. Bij IM Medical Travel is het mogelijk om een tandheelkundige behandeling voor een gunstige prijs met een medische reis te laten uitvoeren. Hierbij wordt de behandeling in Izmir in Turkije uitgevoerd. Dat klinkt misschien als een nog grotere drempel dan een tandarts, maar ik vond het juist een fijn idee. Even helemaal eruit, even een geheel andere omgeving, wetende dat ik daar in net zulke goede handen ben als hier. De begeleiding vanuit IM Medical Travel vond ik bovendien ook heel prettig. Ik wist waar ik aan toe was en hoe het ging gebeuren. De omstandigheden waren vervelend, maar de reis allerminst.’

Heb je zelf te maken met een tandprobleem? Neem contact op om je mogelijkheden te bespreken!

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.