fbpx

’Tandartsangst ruïneerde mijn gebit’

’Tandartsangst ruïneerde mijn gebit’

Eén slechte ervaring, waarna Geraldine (35) er jarenlang niet aan moest denken om naar de tandarts te gaan. Ze bleef de controles vermijden en ging uiteindelijk jarenlang niet naar de tandarts. Dat zorgde ervoor dat een tandprobleem pas laat ontdekt werd. Toen was de pijn allang begonnen…

tandartsangst

Slechte ervaring

‘Die angst kwam voor mij niet uit het niets. In het verleden, toen ik nog in een andere stad woonde, ging ik ‘zoals het hoort’ regelmatig op controle. Mijn verstandskies bleek verwijderd te moeten worden omdat deze niet juist groeide. Dat ging toen op een erg onprettige manier. Ik kreeg amper informatie, ik had het idee dat de verdoving niet helemaal goed werkte en het deed vooral achteraf ontzettend veel pijn. Ik miste de ondersteuning – wat ging er allemaal gebeuren? Wat ging de arts doen? Ik lag met mijn ogen gesloten af te tellen tot het voorbij zou zijn.’

Angst voor de arts

‘Zoiets maak je één keer mee, maar houdt lang invloed. Ik had daarna geen enkele behoefte om weer naar de tandarts te gaan. Wat als het weer zo zou gaan? Alleen al bij het idee van het maken van de afspraak trok mijn maag samen. Ik begon het uit te stellen en nog verder uit te stellen. Volgende maand, dan ga ik écht. Maar ik ging niet. Uiteindelijk ben ik jarenlang niet naar de tandarts geweest.’

De pijnklachten begonnen

‘Toen kwam de pijn. Het begon sporadisch. Af en toe voelde de tanden linksonder een beetje gevoelig. Niets om me zorgen over te maken, het ging snel weer weg. Alleen op een gegeven moment ging het niet meer weg. Het bleef aanzeuren. Ik nam een pijnstiller en had even verlossing, maar zodra deze was uitgewerkt kwam de pijn weer terug alsof het nooit weg was. Dit was geen blijvende oplossing. Het alternatief was alleen om toch naar de tandarts te gaan. Dat was geen optie: ik heb meerdere pakjes pijnstillers gekocht in de hoop dat het probleem zichzelf zou verhelpen. Tevergeefs.’

Toch over de drempel

‘Wanneer je een mondprobleem hebt, kan je lichaam deze vaak niet zelf herstellen. Problemen kunnen daarvoor te diep in je kaakbot of tand zitten. Dat wist ik toen natuurlijk nog niet. Een bezoekje bij de huisarts kwam al snel neer op het feit dat ik toch écht naar de tandarts moest. Goed, dacht ik. Ik woonde in een nieuwe stad. Het hoefde niet zo te zijn als toen. Ik zocht dus een nieuwe tandarts die speciaal voor angstige patiënten ondersteuning aanbood. Met trillende stem maakte ik telefonisch een afspraak.’

Het resultaat

‘De ervaring was een stuk beter dan eerder. Rustig controleerde de arts mijn gebit en er zijn foto’s gemaakt. Het resultaat was alleen minder aangenaam. De tand was zodanig beschadigd dat ik deze beter door een implantaat kon laten vervangen.’

Behandeling door IM Medical Travel

‘Deze behandeling heb ik bij IM Medical Travel uit laten voeren. Bij IM Medical Travel is het mogelijk om een tandheelkundige behandeling voor een gunstige prijs met een medische reis te laten uitvoeren. Hierbij wordt de behandeling in Izmir in Turkije uitgevoerd. Dat klinkt misschien als een nog grotere drempel dan een tandarts, maar ik vond het juist een fijn idee. Even helemaal eruit, even een geheel andere omgeving, wetende dat ik daar in net zulke goede handen ben als hier. De begeleiding vanuit IM Medical Travel vond ik bovendien ook heel prettig. Ik wist waar ik aan toe was en hoe het ging gebeuren. De omstandigheden waren vervelend, maar de reis allerminst.’

Heb je zelf te maken met een tandprobleem? Neem contact op om je mogelijkheden te bespreken!

Ook interessant voor jou

Hoe een tandheelkundige behandeling je weer doet stralen

Lees verder

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!