fbpx

Thuiskomen met goed zicht

Thuiskomen met goed zicht

Je knijpt je ogen samen om de powerpointpresentatie van je collega’s te begrijpen en onderweg naar huis lees je met moeite het kenteken van de auto voor je. Slecht kunnen zien hindert je op alle vlakken van je dagelijkse leven. Het kan zelfs een gevaar vormen, bijvoorbeeld in het verkeer. Het is storend en je kwaliteit van leven gaat ervan achteruit. Brillen of lenzen helpen je beter zien, maar hebben ook hun beperkingen.

goed zicht

Gelukkig houden de mogelijkheden niet op bij een bril of lenzen. Met de technologie van tegenwoordig is ooglaseren óf een lensimplantatie gemakkelijk en snel gedaan, met minimale risico’s.

Beperkingen

Met een bril of lenzen lijkt je probleem natuurlijk snel opgelost. Maar hoe vaak hoor je het: ‘Ik heb geen brillenhoofd’. Veel mensen vinden een bril niet mooi staan bi zichzelf. Tenslotte kun je je al snel gaan irriteren aan de beperkingen van een bril: hij beslaat bij koud weer, glijdt van je neus af of drukt achter je oren en zorgt voor pijn. Bovendien zijn brillen vaak behoorlijk aan de prijs, helemaal wanneer je een oogafwijking hebt. Lenzen zie je niet, maar je voelt ze al snel. Aan het einde van de dag voelen je ogen droog en vermoeid aan, of heb je een knallende hoofdpijn. Met behulp van een ooglaserbehandeling of lensimplantatie ben jij nooit meer afhankelijk van producten en kun jij op je eigen lichaam vertrouwen om in het vervolg goed te zien.

Behandelplan

Er is niet één soort behandeling. Afhankelijk van jouw wensen en de ernst van jouw oogafwijking, zijn er verschillende behandelingen mogelijk om jouw zicht voor goed te verbeteren. Bij een ooglaserbehandeling wordt de natuurlijke bolling van het oog nauwkeurig aangepast, zodat deze weer goed voor de netvlies valt en je weer scherp kunt zien. Een minder bekend alternatief is de lensimplantaat, Het implantaat wordt voor, of in plaats van, de eigen ooglens geplaatst. Beide behandelingen hebben een permanent effect.

Twijfelen

Een behandeling aan de ogen klinkt voor veel mensen als een grote, spannende ingreep. Ooglaserbehandelingen verlopen vrij snel en de kans op complicaties is minimaal. Door de moderne apparatuur die gebruikt wordt is het een van de veiligste medische ingrepen. Toch vormen vooral de kosten voor veel mensen een drempel. IM Medical Travel zet zich ervoor in om mensen te verbinden met een betaalbare behandelaar. Dit is iets verder reizen, maar de voordelen zijn het zeker waard!

Turkije

De behandelaren waar IM Medical Travel aan gekoppeld is, werken in Turkije. Door de lagere kosten van arbeid en middelen is het goedkoper om daarheen te reizen. Jouw reis, jouw verblijf en jouw behandelingen worden volledig verzorgd, zodat jij zo ontspannen mogelijk aan je reis kunt beginnen. Bovendien wordt er tijd en ruimte gegeven voor jouw herstel, zodat jij kunt genieten van het mooie Turkije en, zodra je weer thuis bent, van goed zicht! Het vooronderzoek, om te zien of je geschikt bent voor een behandeling, en de nazorg in Nederland zijn goed geregeld door een samenwerking met erkende oogziekenhuizen.

De ervaring van… Petra (43)

‘Mijn zicht was dermate slecht dat ik me er op een gegeven moment werkelijk voor schaamde. Ging ik met de kinderen naar musea, dan stond ik voorovergebogen de bordjes te lezen. Bij het tv-kijken kon ik de ondertiteling niet lezen en in de bioscoop zag ik vaag wat beweging op het scherm, maar wat er gebeurde, geen idee. In het verleden heb ik wel eens een bril geprobeerd, maar dat is niet voor mij. Ik droeg hem nooit en liet hem altijd overal slingeren. Met een behandeling bij IM Medical Travel ben ik eindelijk van mijn problemen verholpen. Ik kan weer gewoon van leuke activiteiten genieten en krijg alles weer mee, terwijl ik een rustig en ontspannen herstelproces heb mogen genieten. Ik ben ontzettend dankbaar voor de persoonlijke begeleiding van Ilona. Ze heeft alles tot in de puntjes voor mij geregeld en is samen met mij naar de oogarts in Nederland geweest, omdat ik dat oogonderzoek heel spannend vond.’

Andere behandelingen

IM Medical Travel biedt ook reizen aan gericht op:

Tandheelkunde

Er zijn verschillende typen behandelingen die kunnen worden uitgevoerd om jouw gebit er (weer) mooi en stralend uit te laten zien. De tandartsen gebruiken hiervoor implantaten, kronen, bruggen of facings. Een (klik)prothese, complete gebitsrenovatie of tanden bleken kan ervoor zorgen dat je weer meer zelfvertrouwen krijgt en weer voluit kunt lachen.

Haartransplantatie

Om jouw haardos voller te maken wordt bij een FUE haartransplantatie jouw eigen hoofdhaar gebruikt om de haardos voller te maken. Doordat de haarzakjes één voor één uit de haarkrans worden gehaald en vervolgens naar de gewenste locatie worden getransplanteerd, laat deze methode geen littekens achter.

Medisch-cosmetische behandelingen

Heb jij last van hangende oogleden of een vermoeide blik? Een ooglidcorrectie is een populaire en toegankelijke cosmetische ingreep die de specialisten van IM Medical Travel kunnen uitvoeren. Ook een wenkbrauw- of voorhoofdslift behoort tot de mogelijkheden.

Dit artikel verscheen eerder in het ForYou Magazine Rotterdam.

Ook interessant voor jou

Hoe een tandheelkundige behandeling je weer doet stralen

Lees verder

Laserbehandeling dé oplossing? ‘Ik heb mijn bril direct weggegooid’

Lees verder

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!