fbpx

Alles wat je wilt weten over… ooglaseren!

Alles wat je wilt weten over… ooglaseren!

BLOG | 23 november 2021

Het blijft elke dag een dilemma: doe ik mijn lenzen in of kies ik vandaag voor mijn bril? Eigenlijk heb je geen zin om je lenzen in te doen, want je hebt gisteren net iets te veel gehuild bij die aangrijpende film, waardoor je ogen nog steeds prikken. Maar je buienradar zegt dat het de hele dag gaat regenen en alsmaar je bril blijven poetsen… tja, daar heb je ook niet echt zin in. Het liefst wilde je dat je gewoon een ochtend wakker zou worden en dat je zo, poef, je zicht helemaal perfect is. Wat een mooie droom… of toch niet! Deze droom kan namelijk je realiteit worden.

Is ooglaseren geschikt voor jou?

Je hebt er vast al wel eens van gehoord: ooglaseren. Dit is een behandeling die het mogelijk maakt definitief afscheid te nemen van je lenzen of je bril. Je sterkte wordt naar 0 teruggebracht: volledig scherp zicht. Wel is het zo dat veel mensen een behandeling in hun ogen geen prettig idee vinden. Logisch. Je zicht is kostbaar, je wilt niet dat daar iets mee gebeurt. Toch is een oogbehandeling een veilige behandeling. Door lang ontwikkelde en geteste technologie is het risico op complicaties erg laag. Laten we daarom iets dieper op ingaan.

Vooronderzoek

Geen enkele arts zal je halsoverkop de behandelkamer in sturen. Zeker bij ooglaseren is het belangrijk om van tevoren onderzoek te doen of je ogen geschikt zijn voor de behandeling. Vooraf krijg je altijd een uitgebreid oogonderzoek waarbij veel verschillende metingen gedaan worden, om zeker te weten of je ogen geschikt zijn voor de behandeling. Hiervoor zijn een aantal punten van belang. Ten eerste moet je minstens een jaar stabiel zicht hebben gehad. Wanneer je ogen zich nog ontwikkelen, vaak tot je 18e, is deze behandeling dus minder geschikt. Ten tweede moeten je ogen binnen een bepaalde marge zitten qua sterkte en mogelijke cilinderafwijking.

Over de behandeling

Hoe verloopt de behandeling? Eerst worden met speciale druppels je ogen verdoofd. Hier merk je niets van. Bij deze behandeling verwijdert de oogarts met een laser een minuscuul deel van je hoornvliesweefsel. Hierdoor wordt de sterkte van je oog gecorrigeerd. Zo kan de laser ervoor zorgen dat je sterkte op nul gebracht wordt: je kunt zonder bril of lenzen scherp kijken.

Altijd scherp zicht?

Wist je dat niet iedereen zonder bril of lenzen even scherp ziet? Gemiddeld hebben mensen 100% zicht. Het kan alleen zijn dat je hier boven zit. Wanneer je 120% zicht hebt, betekent dit dat je ongeveer 20% verder kunt scherp kunt kijken dan mensen met 100% zicht. Dit is waarom de meeste mensen met een bril verder scherp kunnen zien dan met lenzen: het zicht met een bril is vaak iets beter. Na een ooglaserbehandeling hebben 95% van de mensen een sterkte van nul en zicht van minstens 100%.

Wat zijn de risico’s?

Is het echt veilig of is het eerder een gevalletje door het oog van de naald? Er moet natuurlijk worden erkend dat bij elke medische ingreep risico’s komen kijken. Dat is nou eenmaal zo! Maar als je kijkt naar de kans dat er complicaties optreden, die is zeer klein. Het vooronderzoek zorgt ervoor dat de arts zeker weet dat je ogen geschikt zijn om te laseren. Dit heeft het gevolg dat de kans op complicaties tijdens de behandeling minimaal is. Maar ja, het zorgt er ook voor dat het kan gebeuren dat je ogen niet geschikt zijn om te laseren.

Nacontroles

Goede nazorg is bij ooglaseren erg belangrijk. Nogmaals, de kans op complicaties is erg klein. Maar mocht er iets voorkomen, is het belangrijk om het vroeg te signaleren. Regelmatige nacontroles zorgen ervoor dat de arts je ogen goed in de gaten kan houden. Meestal vinden er minstens 4 nacontroles plaats. Mocht het nodig zijn, kan er nog een nabehandeling plaatsvinden. Dit is het geval wanneer de sterkte nog niet helemaal voldoende is. In veruit de meeste gevallen is er geen nabehandeling nodig.

De beste zorg voor je ogen

IM Medical Travel zorgt ervoor dat de oogbehandeling op de beste manier verloopt. Met een uitgebreid vooronderzoek wordt bepaald of je ogen geschikt zijn voor de behandeling. De behandeling zelf wordt uitgevoerd in Izmir in Turkije. IM Medical Travel zorgt niet alleen voor de reis, maar ook voor de reis, het verblijf en de transfers in Izmir zelf. Hier kan de behandeling met de grootste zorg en aandacht uitgevoerd worden. Precies zoals je bij je ogen kunt verwachten. Neem hier contact op!

Ervaringen

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn

“Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een haartransplantatie te doen. In Turkije in het gewoon een stukken goedkoper. Ik liep toch al een aantal jaren met de gedachte voor een haartransplantatie. Ik krijg nu wel positieve reacties dat kaal / kort haar mij ook goed staat, dus ik zou zeggen haal eerst alles eraf en kijkt hoe jij je daar bij voelt voordat je zo belangrijke beslissing neemt. De begeleiding van IM Medical Travel is meer dan goed, de Nederlandse sprekende hostess Marjan in Turkije is echt fijn en ook noodzakelijk. De kliniek in Izmir is goed. Het service niveau van deze kliniek mag wel wat beter. De Nederlandse sprekende IM Medical Travel hostess is ook de hele tijd hierbij aanwezig, wat echt top is!”

- Martijn Kind Haartransplantatie

“We hebben het hele traject, van de consultatiedag in Nederland tot de reis en behandelingen in Izmir, als bijzonder positief ervaren. Zo snel had het in Nederland nooit gekund. Voor de prijs van zes kronen in Nederland hebben we bij deze kliniek elf kronen (en ook nog van betere kwaliteit) plus reis en verblijf voor twee personen gehad! We zouden het niet geloofd hebben als we het niet zelf hadden meegemaakt. En de prettige begeleiding van de Nederlandse hostess Ilona, alsmede van de aardige transferchauffeur, maakte het nog completer. Ook de hygiënische werkwijze en de goede uitleg bij de behandeling dwongen ons respect af. Wij hebben al een boel reclame gemaakt in onze familie en vriendenkring!”

- Henk Jansen Tandartservaring

Alvast aan de slag?

Gratis tips voor jou!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.